Societat

Les rues del Carnaval de Sitges estrenen recorregut

Canvis a les rues de la Disbauxa i l'Extermini, tot i que una part de l'itinerari seguirà pel centre

Millora la qualitat de les carrosses i se'n redueix el nombre

Considerat un dels deu millors del món, el Carnaval de Sitges tornarà a lluir al carrer un total de 44 colles i més de 2.200 participants. Però ho farà amb novetats. El Carnaval 2017, que va arrencar ahir i es perllongarà fins l'1 de març, serà “el dels canvis”, segons afirma la regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau. “Serà un any marcat per la modificació del recorregut de les rues per motius de seguretat.” La modificació fa que les rues de la nit surtin des del capdavall de l'avinguda Sofia, passeig de la Ribera (banda mar), i segueixin per la Fragata, passeig de la Ribera (banda muntanya), Bassa Rodona, plaça del Pou Vedre, Espalter i Sant Francesc fins arribar al Cap de la Vila.

Amb aquest canvi l'organització elimina la possibilitat que el cap de la rua es trobi amb la cua i es creï un circuit tancat però, tal com detalla la regidora Tubau, “sempre mantenint una part del recorregut pel centre del poble per preservar l'essència i la personalitat del nostre carnaval. Però també aportant nous valors, com que el carnaval surti d'un dels espais més emblemàtics de la vila, el passeig. El nostre objectiu és que el passeig esdevingui el gran plató del carnaval”.

Així, l'organització del carnaval reforçarà la il·luminació al llarg de tot el passeig, on també s'han previst diverses activitats i serveis, com tallers infantils i familiars. És en aquesta zona on s'habilitarà un espai per tal que les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir de les rues al carrer i sense obstacles. A la tarda, la zona estarà entre el pont del Domènech i el Dos de Maig, i a la nit a la zona de graderies.

44 plataformes

Aquest any també s'ha apostat per una millora en la qualitat de les carrosses i se n'ha reduït el nombre. De 50 plataformes que sortien fins ara s'ha passat a 44 amb l'objectiu de fer més àgil el recorregut. També s'ha avançat l'hora de la rua de la Disbauxa (diumenge de carnaval) a les 19.30 hores per tal de promoure que els milers de persones que arriben a Sitges diumenge puguin gaudir de la rua infantil, allarguin la seva estada a la vila fins a la nit i estimular un públic familiar.

Una altra de les apostes de la regidoria per aquest Carnaval 2017 és recuperar el guarniment als carrers principals del centre per tal que l'ambient del carnaval “sigui omnipresent”. També es vol potenciar el dissabte de carnaval, el dia 25 de febrer, amb més activitats i propostes per a totes les edats.

Enguany, s'instal·larà un espai per poder gaudir de les rues de la Disbauxa i de l'Extermini des d'unes graderies amb capacitat per a unes 60 persones que s'ubicaran a l'altura dels gronxadors del passeig de la Ribera.

Més informació

Rua de la Disbauxa: diumenge 26, a les 19.30 h

Rua de l'Extermini: dimarts 28, a les 21 hores



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses