Societat

festes i tradicions

carnaval

Vic celebra el dijous llarder amb 600 quilos de porc

Tres porcs de la raça Ral d'Avinyó, oberts en canal i rostits amb llenya des de primera hora del matí, van ser els grans protagonistes de la celebració del dijous llarder que es va fer a la plaça Major de Vic. En total, 600 quilos d'una carn de gran qualitat, “amb més greix infiltrat, que la fa més gustosa i mengívola”, segons explicava el cuiner Nandu Juvany, que van permetre preparar prop de tres mil entrepans de botifarra, botifarra negra, llom, cansalada i, a partir de les dotze del migdia, també de porc rostit de les sis canals. La venda d'entrepans, de nou del matí a quatre de la tarda, va anar a càrrec de l'Escola d'Hostaleria d'Osona. Una de les novetats d'aquesta dissetena edició del dijous llarder, organitzat pel col·lectiu Osona Cuina, és que s'ha recuperat el sopar. Aquesta vegada no ha sigut en forma de bufet sinó de tapes. Entre dos quarts de vuit i dos quarts de deu, a la plaça es van servir unes tres-centes racions de setze tapes diferents –elaborades amb productes del dijous llarder–, cada una feta per un restaurant del col·lectiu Osona Cuina, que té dinou associats, dos dels quals són de la Selva i la resta, de la comarca. Al costat dels cuiners que coïen la carn, aquest any hi havia la presència de la ganiveteria centenària Utset 1894, de Badalona, que esmola i fa “ganivets a mida” per a restaurants de prestigi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.