Societat

trànsit

Un 34% menys d'infraccions a la cruïlla Barcelona-Grahit de Girona

Les càmeres detecten 4.754 vehicles passant el semàfor en vermell el 2016, quan el 2015 van ser 7.153, però l'Ajuntament creu que el descens hauria ja de ser més dràstic i gairebé no haver-n'hi

Les càmeres instal·lades des de fa gairebé tres anys per l'Ajuntament de Girona a la cruïlla entre els carrers Emili Grahit i Barcelona per detectar els vehicles que passen els semàfors en vermell van gravar l'any passat un total de 4.754 vehicles cometent aquesta infracció, cosa que comporta una multa de 200 euros i la retirada de quatre punts del carnet. La xifra suposa una reducció del 33,54% respecte del nombre d'infraccions sancionades el 2015, que va ser de 7.153. En mitjana de sancions per dia s'ha passat de 19,6 el 2015 a 13 l'any passat. El descens s'ha produït tant en la càmera del carrer Emili Grahit –s'ha passat de 2.200 denúncies a 1.432, un 34,9% menys– com en la del carrer Barcelona –de 4.953 a 3.322, un 32,9% menys.

Aquesta disminució, però, és considerada totalment insuficient pel tinent d'alcaldia i regidor d'Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà: “Ens preocupa perquè hauria d'haver-hi hagut ja un descens més dràstic. Les infraccions han baixat una mica però haurien de ser zero.” Alcalà subratlla que es tracta d'un problema generalitzat, que “qualsevol semàfor a qualsevol hora molta gent se'l passa en vermell” i que en aquest cas es van instal·lar les càmeres “perquè la gent respectés el semàfor” i encara hi ha massa infraccions. De fet, part del descens de les sancions no és només perquè hi hagi menys infractors sinó perquè alguns mesos algunes càmeres van estar espatllades. Alcalà també deixa clar que totes les sancions que s'imposen “són per haver passat el semàfor clarament en vermell; si hi ha confusió, el policia que ho ha de validar ja no tira endavant la sanció”.

Menys sinistralitat

En aquest sentit, el regidor remarca que el motiu de les càmeres no és per “afany lucratiu” sinó per disminuir les infraccions i sobretot la sinistralitat en aquest punt. En aquest sentit, des que es van posar les càmeres el nombre d'accidents a la cruïlla ha baixat. Concretament, segons dades de la policia municipal, s'ha passat de produir-se un accident cada 153,5 dies a un accident cada 170 dies, és a dir, una millora del 9,7%. A més, destaca Alcalà, en aquest període no hi ha hagut cap sinistre mortal.

Les càmeres es van instal·lar el març del 2014 i durant aquell any –incomplet– es van posar 4.752 multes, per la qual cosa la suma global fins a finals del 2016 és de 16.659.

LA XIFRA

16.659
sancions
és la suma total que s'ha imposat al llarg dels anys 2014 (a partir del març), 2015 i 2016.

LA FRASE

Les infraccions haurien d'haver baixat dràsticament. Han baixat una mica però haurien de ser zero
Joan Alcalà
REGIDOR D'URBANISME, MOBILITAT I VIA PÚBLICA DE GIRONA

LA DATA

03.2014
Es van posar en marxa
les càmeres als semàfors de la cruïlla entre els carrers Emili Grahit i Barcelona de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Serveis

Reforcen la cobertura 5G al litoral de Barcelona coincidint amb la Copa Amèrica

BARCELONA

Un marcador diferencia entre celiaquia i sensibilitat al gluten

Terrassa
SOCIETAT

L’ACA estudiarà com reduir el risc d’inundació del Monestir de Montserrat

Monistrol de Montserrat
ECONOMIA

Màxim recàrrec turístic a partir d’octubre: 4 euros per persona i nit

BARCELONA

Un estudi vincula mala salut i deteriorament emocional durant la pandèmia

GIRONA
salut

La barreja d’esport i música, per lluitar contra l’estigma de les malalties mentals, aterra al Berguedà

Olvan

El museu que més vocacions científiques genera està de celebració

Barcelona

La UE fixa el rumb cap a una IA a dues velocitats

Barcelona
salut

Prova pilot per tractar trastorns alimentaris amb realitat virtual

Tarragona