Societat

L'Estat controlarà les polítiques de violència de gènere

Vol revisar els fons dels ajuntaments, comunitats i ministeris

Salut, Justícia i Educació firmen un acord

El govern de l'Estat vol crear dos òrgans permanents per fer front a la violència de gènere que, entre altres funcions, revisin els fons que assignen per lluitar contra aquesta xacra ajuntaments, comunitats i ministeris. També es vol avaluar les ordres de protecció i reforçar les mesures dirigides als nens afectats. Aquest acord el van anunciar ahir els ministres de l'Interior, Juan Ignacio Zoido; la de Sanitat, Dolors Montserrat, i el secretari d'estat d'Educació, Marcial Marín.

El govern de Madrid, però, va obviar les retallades que ha fet des del 2010 en la lluita contra la violència masclista. Segons dades estadístiques del 2010, l'Estat va invertir en aquest tema 34,3 milions d'euros, xifra que es va reduir el 2016 fins als 25,2 milions. Tot i que del 2015 al 2016 el pressupost va pujar, es pot dir que del 2010 al 2016 els recursos destinats a aquest tema van caure un 26%. El mateix ha passat amb el programa d'igualtat d'oportunitats, que del 2006 al 2016 va baixar un 61% i es va passar dels 50 milions als 19 milions.

Entre les missions que, van dir, faran amb aquests nous òrgans hi ha la d'aprofundir en la formació de tots els agents implicats en els àmbits sanitari, de la judicatura i de la fiscalia per millorar la prevenció a les xarxes socials, sobretot dels nens, enfortir les campanyes de violència de gènere i impulsar la detecció precoç.

LA XIFRA

26
per cent
ha caigut el pressupost del govern de l'Estat en la lluita contra la violència de gènere des del 2010.

A disposició judicial pel crim de Santa Perpètua

Avui passarà a disposició del jutge de violència de gènere de Sabadell l'home de 54 anys detingut dimecres per haver assassinat dimarts la seva exparella a Santa Perpètua de Mogoda. La dona, de 34 anys, va morir després de rebre diverses ganivetades. L'autor dels fets, que tenia una ordre d'allunyament de la seva exparella, es va entregar a los Mossos d'Esquadra de Sabadell i va confessar el crim. El cos sense vida de la víctima el va trobar un veí al mig del carrer, prop de l'avinguda Barcelona, quan estaven a punt d'arribar al lloc dels fets la policia i l'ambulància. El jutjat de violència sobre la dona de Sabadell ja havia obert un procediment contra l'agressor el mes de setembre passat per amenaces. Al novembre en va obrir un altre i va acordar que no es podia acostar a la dona a menys de 500 metres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia