Societat

presons

tancament de la model

La presó de Ponent guanyarà plantilla i cent interns més

La causa és la reestructuració del sistema penitenciari pel tancament de la Model

Reclamen més funcionaris

El centre penitenciari Ponent està vivint un procés de canvi important amb moltes baixes i trasllats i una ocupació que feia molts anys que no es registrava. La principal raó d'aquests moviment en la població reclusa a Lleida és la reestructuració que el Departament de Justícia està fent a tot el país i que ha comportat que, d'entrada, Ponent hagi registrat un constant degoteig de trasllats d'interns cap a altres centres, sobretot a la nova presó de Mas d'Enric de Tarragona.

No obstant això, el tancament de la Model de Barcelona provocarà, tal com ja ha anunciat la conselleria, que el centre lleidatà guanyi un centenar de reclusos. Des d'aquesta setmana que hi ha moviments entre diversos centres, sobretot a Brians, que també afecta Lleida.

La reestructuració provocarà que també hi hagi una major dotació de funcionaris que, tot i que Justícia encara no els ha quantificat, fonts sindicals apunten que la plantilla podria créixer en un mig centenar.

De fet, els sindicats fa temps que reclamen més personal i les seves queixes van ser escoltades fa pocs dies pel PP, que va presentar una proposta al Parlament per dotar el centre penitenciari Ponent amb 65 funcionaris més i altres 15 al centre Obert de Lleida.

La reducció de població reclusa també ha perjudicat l'activitat dels tallers de la presó.

LA XIFRA

565
reclusos
té ara el centre penitenciari Ponent, una ocupació de les més baixes, ja que té una capacitat de mil places.

Mínims històrics d'ocupació al centre penitenciari

La presó de Ponent té ara 565 interns, segons dades de Justícia de la setmana passada, molt per sota de la capacitat màxima, que se situa en els 1.022 reclusos. No obstant això, l'ocupació adequada per a un funcionament òptim del centre s'estipula en un màxim de 800 presos. El rècord d'interns registrat pel centre penitenciar Ponent seria de 1.104, i és una dada del 2007.

Actualment, segons les estadístiques de la Generalitat, la presó de Lleida té 77 presos preventius i 488 penats, dels quals la gran majoria segueixen el règim ordinari, 24 el règim obert i 16, el tancat. Del global de la població penitenciària a Ponent, 543 reclusos són homes i només 22 són dones.

Els canvis en els registres d'ocupació i el tancament de la Model afavoriran també que es facin millores, segons ha anunciat Justícia, tot i que ha concretat la inversió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia