Societat

Les malalties infecciones, a La Marató 2017

La 26a edició del programa tindrà lloc el diumenge 17 de desembre

La 26a edició de La Marató de TV3, que tindrà lloc el 17 de desembre, estarà dedicada a les malalties infeccioses causades per la invasió o proliferació de microorganismes que es multipliquen dins del cos humà fins a perjudicar-lo.

La Marató tractarà les infeccions més habituals, que són les causades per virus, entre les quals hi ha l'hepatitis i la sida, i pels bacteris, com ara la sèpsia, la meningitis, la pulmonia o la tuberculosi.

Es calcula que les malalties infeccioses són la causa de mort d'una de cada tres persones al món i, segons alerten els experts, en la pròxima dècada es convertiran en una greu epidèmia que podria arribar a causar la mort de 10 milions de persones l'any 2050, una xifra que superarà les morts per càncer.

La Marató també tractarà tot un conjunt de malalties i complicacions derivades de la infecció i analitzarà, entre altres coses, la creixent resistència de molts bacteris als antibiòtics i també les infeccions derivades de l'assistència sanitària.

El tema de La Marató ha estat aprovat pel patronat de la fundació a partir de les sol·licituds rebudes. Des del 1992, La Marató ha recaptat més de 160 milions i ha finançat 757 projectes de recerca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.