Societat

tribunals

cas palau

Millet vol evitar haver d'anar a totes les sessions del judici

Els advocats presenten un informe mèdic sobre el deteriorat estat de salut de l'expresident del Palau

Els advocats de Fèlix Millet van entregar ahir al matí a la secció 10 de l'Audiència de Barcelona una documentació de caràcter mèdic sobre l'estat de salut del seu pacient amb la intenció de sol·licitar al tribunal que pugui deslliurar-se de l'obligació de ser present a les sessions del judici, tret d'aquelles en què es requereixi la seva presència. La vista que comença demà està programada fins al 27 de juny i els advocats al·leguen que el deteriorat estat de salut de Millet li impedeix ser a la sala al costat dels altres quinze acusats durant els quatre mesos que és previst que s'allargui

Fèlix Millet, de 81 anys, està afectat d'una malaltia a l'esquena que li impedeix moure's amb normalitat. Ell mateix ha explicat a aquest diari que es fatiga molt, que s'ha de moure en una cadira de rodes i que només se'n deslliura quan és al seu domicili particular de l'Ametlla del Vallès, ja que allà pot fer desplaçaments curts valent-se per si sol.

L'expresident del Palau ja va haver de recórrer a l'ajuda de la cadira de rodes quan es va celebrar el judici pel cas de l'hotel, ara fa tres anys. En aquella ocasió va ser una caiguda que li va provocar el trencament del fèmur i la immobilització corresponent. De resultes de l'accident es va haver d'interrompre el judici, que es va reprendre al cap d'uns dies quan el principal acusat ja s'havia recuperat mínimament de l'operació a la qual va ser sotmès. En aquella ocasió, Millet va ser present a la sala durant els quinze dies que va durar la vista.

Qüestió prèvia

La petició dels advocats de Millet serà abordada demà mateix pel tribunal en el torn de qüestions prèvies, formulisme que obre sempre els judicis i on les parts posen en consideració dels jutges alguna novetat, ja sigui sobre els processats o sobre noves proves a practicar durant la vista oral i que no havien estat exposades fins aleshores. El procediment normal és que el tribunal designi un pèrit forense perquè examini l'acusat i determini si està o no en condicions de seguir la vista.

En el guió del judici està previst que els processats no comencin a declarar fins al dimecres de la setmana vinent, dia 8, i tot fa pensar que aquell dia es comenci amb la declaració de Fèlix Millet. Si repeteix la mateixa actuació que en el judici de l'hotel, la seva declaració serà molt breu i no respondrà a les preguntes del fiscal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES