Societat

Un home mor al seu pis en un incendi causat per un radiador, a Manresa

La víctima vivia al carrer Prudenci Comellas i es connectava a la llum il·legalment

Tenia 40 anys i va morir per intoxicació

En el foc també va morir el seu gos

Un veí de Manresa de 40 anys, Jordi Padilla, va morir ahir per intoxicació en un incendi que es va declarar al seu pis, al carrer Prudenci Comellas, un vial paral·lel a la carretera de Cardona que queda darrere del centre cívic Selves i Carner. En el foc també va morir el seu gos.

Els bombers van rebre l'avís a la 1.11 hores de la matinada. Es van desplaçar fins al lloc dels fets sis dotacions dels bombers, efectius dels Mossos d'Esquadra i de la policia local i dues ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que no van poder fer res per salvar-li la vida. Segons fonts dels bombers, el foc va cremar totalment el menjador i va deixar la resta del pis molt afectat pel fum. Les flames, molt espectaculars, sortien amb virulència del finestral del balcó i es podien veure des del carrer. Els bombers van trobar la víctima en estat inconscient a dins del pis, però a la part oposada del menjador, on s'havia declarat el foc. Minuts més tard, els sanitaris del SEM van certificar la seva mort.

Veïns desallotjats

Com a mesura preventiva, es van desallotjar un total de tretze veïns de l'edifici, que és de quatre plantes –el foc era a l'última–. Els veïns van poder tornar a casa un cop l'incendi es va donar per extingit, cap a les quatre de la matinada. Segons fonts dels Mossos d'Esquadra, el foc el va causar un radiador de barres incandescents que hauria incendiat algun tipus de material tèxtil o plàstic que hi hauria a sobre de l'aparell –sempre es recomana no cobrir-los–. La investigació, però, continua oberta.

Durant el dia d'ahir, diversos col·lectius i partits com ara la PAHC, la CUP i ICV van indicar que investigaran els fets per determinar si darrere la mort hi ha un cas de pobresa energètica. La víctima, que estava connectada a la llum de manera irregular, havia rebut fa anys i quan ho havia sol·licitat suport puntual dels serveis socials municipals, i en aquests moments no se li feia cap seguiment. Fonts d'Endesa van explicar que s'havia connectat a l'electricitat il·legalment diversos cops. Li havien tallat la llum l'octubre del 2011. En aquell moment va deixar de tenir contracte. Des d'aleshores, havia anat manipulant la llum de manera il·legal, motiu pel qual havia estat denunciat diversos cops. L'última denúncia és d'aquest gener.

L'Ajuntament va lamentar la mort i va expressar el condol a la família i amics. Els serveis de Territori de l'Ajuntament van fer una inspecció tècnica a l'immoble per comprovar que el foc no havia afectat l'estructura.

Segon foc en només quinze dies

El foc que va provocar la mort del veí de 40 anys és el segon en quinze dies que succeeix a la ciutat en circumstàncies similars. El 13 de febrer se'n va declarar un, també de nit, al carrer d'En Cirera, en un pis que també estava connectat a la llum de manera irregular. En aquell cas, no hi va haver víctimes. D'altra banda, també ahir, però a la tarda, va cremar un vehicle al carrer Martí i Julià de Manresa per causes que es desconeixen. Els bombers van confinar els veïns dels números 17 i 19 per precaució mentre va durar l'extinció. Una dona va haver de ser atesa per una crisi d'ansietat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA