Societat

Fondeja a Blanes un dels grans vaixells del món

El iot ‘Dilbar' fa 156 metres d'eslora, està valorat en 534 milions i és d'un magnat rus

Un dels grans vaixells del món, el Dilbar, va fondejar ahir a la badia de Blanes, d'on hauria de marxar avui, segons fonts del Club Vela Blanes. El Dilbar fa 156 metres d'eslora, s'ha construït a Alemanya els últims anys i està valorat en 600 milions de dòlars (uns 534 milions d'euros).

El Dilbar va ser vist dilluns al Port Vell de Barcelona i ahir, ajudat per una embarcació auxiliar del CV Blanes, part de la seva tripulació va trepitjar el municipi. L'embarcació podria tenir una tripulació de 80 persones i allotja 40 invitats en cabines de luxe. Té quatre cobertes obertes a popa i tres a proa amb sostres, amb dos heliports. El Dilbar va ser el iot més llarg botat el 2015, el quart més gran del món, i el més voluminós de tots, amb un desplaçament de 15.500 tones.

El vaixell, propietat del rus Alixer Usmànov, va amarrar ahir a la badia de Blanes, al començament de la Costa Brava, va ser estrenat al port de Tànger (Marroc) i era conegut com a Project Omar.

Segons informacions periodístiques del 2013, Usmànov, d'origen uzbek, era el cinquè home més risc de Rússia i propietari de l'empresa de gas Gazprom. Ara és considerat el tercer home més ric del seu país i ocupa el lloc número 73 de la llista Forbes de grans fortunes del món (uns 13.500 milions de dòlars). Usmànov, casat amb una antiga gimnasta, és un dels màxims accionistes de l'Arsenal de futbol, amb seu a Londres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia