Societat

Neix l'Aula Gastronòmica Costa Brava Sud, a Blanes

Dos diplomats en turisme aspiren que Grenyal sigui un pol d'atracció i generador d'experiències per als visitants del poble

L'espai tindrà aules de formació i un punt de venda de productes locals

Blanes tindrà a final de mes l'Aula Gastronòmica Costa Brava Sud. Així han batejat el projecte els seus impulsors, Roser Vall-llosada i Germán Larrá. Els dos diplomats en turisme per la UdG han deixat enrere una etapa professional per obrir un espai de gastronomia i de reactivació turística a Blanes i rodalia, assenyala Vall-llosada.

L'aula tindrà el nom de Grenyal –adjectiu que vol dir poc cuit, que crueja– i arriba en paral·lel al naixement de l'Associació Gastronòmica de Blanes. “Primer volíem dir-nos GR per camí, però al final ens va agradar la idea de poc cuit, que s'està coent”, assenyala Vall-llosada.

El nou espai serà a l'antiga fonda Tarrés, al carrer Forn de Blanes, molt a prop del carrer Ample i del teatre del poble. L'antic restaurant va tancar les portes al gener, i al febrer els impulsors de Grenyal van acabar d'embastar el projecte. A Can Tarrés s'hi havien fet cues anys enrere per anar-hi a menjar arròs, i recuperar-lo com a punt de dinamització turística és una manera “de respectar les arrels”.

L'aula gastronòmica aspira a ser un pol d'atracció per als visitants. “S'imposa, cada vegada més, un turisme creatiu, no només de sol i platja. I creiem que [a Blanes] falta una cosa pràctica, que es pugui tocar. Cada cop es valora més que els turistes puguin tenir una experiència.”

Visites i nous productes

El nou espai de Blanes tindrà una aula d'empresa, una aula polivalent i una aula de cuina –rebran el nom de Tarrés, Tia Maria i Narcís–, i un punt de venda de productes del territori. De mica en mica, els promotors volen organitzar visites guiades a vinyes, empreses cerveseres i llotja del peix, entre altres punts d'interès, i tastets. La voluntat és “ensenyar-los com es fan els plats típics de Catalunya”.

L'espai, de 140 m², està pensat alhora com un punt de trobada entre distribuïdors, productors i venedors, i perquè les empreses puguin mostrar els seus productes. Els creadors d'una nova ratafia de Lloret la presentaran a l'aula. S'hi farà formació ocupacional i bonificada i cursos per a nens, celíacs i de cuina brasilera i japonesa, entre d'altres.

Grenyal té una vintena de col·laboradors. Els impulsors no parlen de xifres, però valoren el suport d'administracions com ara el Patronat de Turisme de la Costa Brava, a través del Club d'Enogastronomia, i el Consell Comarcal de la Selva, a través del programa Localitza.

LA XIFRA

140
metres²
de superfície ocuparà la nova Aula Gastronòmica Costa Brava Sud, amb seu al carrer Forn, de Blanes.

LA FRASE

Grenyal vol ser una plataforma per elaborar experiències, que els visitants se'n puguin endur un record
Roser Vall-llosada
IMPULSORA de grenyal

LA DATA

01.04.17
serà
el dia que Grenyal obrirà les portes al públic. El 29 de març hi ha previst un acte institucional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Sopa de Girona atén un 6% més de sensesostre

girona

‘Supercatedral’ a les Cols

Tarragona

Nous contenidors de roba usada i llibres a l’Escala

L’escala

L’AMPA del Guillem de Montgrí pressiona el Consell

torroella de montgrí

Manters fugen de la policia per la ronda Litoral

Barcelona

Un 16% més de places als centres cívics de Girona

girona

Quatre de cada deu parades de bus de Girona no tenen banc per seure

girona
societat

Denuncien “linxaments” en els correbous de les Terres de l’Ebre

Un nou biomarcador prediu malalties cardiovasculars

Barcelona