Societat

Més de 260 persones, a la Marxa Nòrdica Solidària

Es va celebrar ahir com a acte de cloenda del primer congrés estatal d'aquesta pràctica, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Girona

Més de 260 persones van participar ahir en la quarta edició de la Marxa Nòrdica Solidària, que aquest any va tenir un caràcter especial perquè va ser la cloenda del I Congrés de Marxa Nòrdica de l'Estat. Aquest congrés, fruit de la col·laboració entre les dues entitats i amb el suport del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG), s'ha celebrat aquest cap de setmana i ha tingut un total de 65 persones inscrites, una quantitat de participants que els organitzadors han valorat satisfactòriament en tractar-se d'una primera convocatòria.

La marxa nòrdica és una manera de caminar en la qual s'inclou no només l'acció de les cames, sinó també la part superior del cos. Es tracta de caminar amb dos bastons dissenyats especialment per a aquesta modalitat esportiva, fent que sigui un moviment natural per al cos i actuant de manera suau, però molt efectiva. Dins l'àmbit oncològic, i més concretament en el càncer de mama, l'exercici físic està recomanat tant per a la prevenció com per al tractament i manteniment del limfedema. El I Congrés de Marxa Nòrdica de l'Estat ha estat iniciativa de la directora de Nordic Walking Girona, Cristina Borràs, amb la finalitat de celebrar el vintè aniversari de la marxa nòrdica i de fer un pas més per donar a conèixer aquesta disciplina i consolidar-la com una pràctica esportiva saludable.

El congrés ha inclòs conferències de personalitats rellevants en l'àmbit català, espanyol i internacional, entre les quals destaca la del finlandès Marko Kantaneva, creador del concepte de marxa nòrdica l'any 1997. Kantaneva va dirigir l'escalfament previ a la sortida de la marxa nòrdica d'ahir. La novetat d'aquesta edició va ser la proposta de tres rutes diferents, de 6, 10 i 14 quilòmetres.

LA XIFRA

65
persones
es van inscriure al primer congrés estatal d'aquesta pràctica que ha arribat al seu 20è aniversari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA
societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Nou projecte d'habitatge amb serveis per gent gran i accés per als joves

Manresa