Societat

Ensenyament

El Bisbat tem quedar-se aviat sense professors de religió a secundària

La diòcesi de Girona creu que per evitar el problema és indispensable que es rebaixin els requisits acadèmics exigits per la Conferència Episcopal Espanyola

El Bisbat de Girona té una seixantena de professors fent classes de religió catòlica en centres de secundària de la diòcesi. Aquesta xifra és suficient per la demanda existent en l'actualitat, però com que el nombre d'estudiants dels cursos que et capaciten per fer aquesta feina ha baixat considerablement, el Bisbat preveu que d'aquí a poc temps no hi haurà prou professors. D'altra banda, l'evolució demogràfica fa pensar que a curt termini hi haurà més alumnes a ESO i batxillerat. “Ara mateix, la borsa de professors que tenim ens permetrà aguantar només dos o tres anys”, va advertir ahir el delegat d'ensenyament de la diòcesi, Pere Micaló.

Segons el parer de Micaló, la principal causa que hi hagi pocs aspirants a professor de religió a secundària és el fet que, després de la titulació bàsica, cal aconseguir 180 crèdits (equivalents a tres anys d'estudis) per obtenir la titulació que exigeix la Conferència Episcopal Espanyola. “Si el nombre de crèdits es rebaixés, segur que tindríem més alumnes”, va manifestar Micaló.

El nombre d'alumnes es manté estable

Aquest curs hi ha 34.814 alumnes fent religió catòlica als centres públics i concertats de la diòcesi (les comarques de Girona, menys el Ripollès i la Cerdanya, més una part del Maresme), una xifra que representa aproximadament una tercera part del total d'alumnes en aquest territori. A primària, el percentatge puja fins al 40,5%, mentre que a ESO és del 35,6%.

Són unes dades que no varien de manera significativa en relació amb les dels cursos anteriors. La població immigrant d'origen sud-americà està ajudant a estabilitzar aquesta dada, segons el Bisbat.

Si ens fixem només en els centres públics, el percentatge d'alumnes de religió catòlica respecte del total és del 17,4%. Mentre que a infantil i primària la proporció es manté al voltant del 26,4%, a ESO és del 18,5%, la més alta dels darrers vuit anys, va remarcar ahir Pere Micaló. Per comarques, la Garrotxa es manté com la que té més alumnes de religió en termes relatius (37,8% a ESO i 32,3% a primària), mentre que el Pla de l'Estany (13,6% i 25,9%, respectivament) i el Maresme (13,4% i 19,7%) són on menys n'hi ha. En xifres absolutes, la comarca líder és el Gironès, amb 3.773 alumnes, sumant primària i ESO, seguida de la Selva, on n'hi ha 3.011. On hi ha menys alumnes és al Pla de l'Estany (la comarca més petita de la diòcesi), amb 711.

Pel que fa a centres educatius vinculats a la Federació d'Escoles Cristianes de Catalunya, el 96% dels seus alumnes (19.892) fan classes de religió catòlica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei a l’àrea metropolitana

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ
estat espanyol

El TC avala la llei que penalitza l’assetjament a les dones que avorten

barcelona

Restauren 21 activitats extractives que havien quedat abandonades

olot
societat

Simulacre d’un atac amb ferits amb més de 500 alumnes i professionals sanitaris

Tortosa

El Celler de Can Roca torna a apadrinar la Campanya “Cava amb Cor”

girona
societat

Demanem que es modifiquin els plans d’ordenació a la Terra Alta per aturar projectes eòlics

Batea
societat

Manifest crític amb la gestió de la seguretat a presons

Barcelona