Societat

ensenyament

Comença la preinscripció escolar per al curs vinent

Les preinscripcions escolars per al curs 2017-2018 comencen avui dijous i finalitzen el proper 4 d'abril per al segon cicle d'educació infantil i primària, centres integrats i educació secundària obligatòria. Per als ensenyaments professionals de música i dansa les preinscripcions també arrenquen avui i finalitzaran el pròxim 7 d'abril, segons han informat fonts del departament d'Ensenyament. Una de les novetats del procés d'inscripció d'enguany és que es respectaran totes les opcions d'escoles de les famílies, i no només la primera, com fins ara.

Per al nou curs escolar el departament obrirà 99 nous grups a P3 i 94 a primer d'ESO en col·legis públics i concertats de Catalunya amb l'objectiu de redistribuir els alumnes intentant evitar la segregació i el tancament de projectes pedagògics existents. En P3, el departament d'Ensenyament ofereix per al curs 2017-2018 un total de 77.220 places i a primer d'ESO, 83.502 places.

El nou curs escolar arrencarà amb 7 noves escoles de primària (6 d'elles en mòduls prefabricats), 8 instituts (5 en mòduls prefabricats) i 6 instituts escola.

Un dels objectius del departament d'Ensenyament per al curs 2017-18 és afavorir al màxim l'equitat entre l'alumnat, de manera que es prendran mesures de major control dels supòsits en els quals les famílies al·leguen malalties digestives cròniques d'un fill en el procés de preinscripció escolar. 

En aquest sentit, s'estableixen mesures punitives, deixant sense la plaça assignada a l'alumne que la seva família hagi comès frau si el curs encara no ha començat o un cop hagi finalitzat, en el cas que el curs estigui ja arrencat, i també hi haurà repercussions per al facultatiu que acrediti que un nen pateix alguna patologia que no és real. Altres mesures de control en la preinscripció és la vigilància de les matriculacions fora de termini en els centres d'alta complexitat, per preservar-los la ràtio establerta.

Per al curs 2017-18 la ràtio es redueix a 27 a primer d'ESO en centres d'alta complexitat, es manté en 22 a P3 i es manté a P4 en aquells centres que van aplicar la mesura el passat curs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia