Societat

bèlgica

terrorisme

La policia belga deté un conductor que ha carregat contra els vianants en un carrer comercial d'Anvers

Cap persona resulta ferida en l'incident

La Fiscalia federal confirma que al maleter hi ha armes i un bidó amb “contingut indeterminat”

Les forces de seguretat de Bèlgica han frustrat aquest dijous el que podria haver estat un nou intentat atac terrorista utilitzant un vehicle, tal com va passar ahir dimecres a Londres. El succés no ha causat ferits.

Un ciutadà francès de 39 anys ha estat detingut a la ciutat flamenca d'Anvers després d'haver carregat amb un cotxe “a una velocitat molt elevada” contra els vianants que estaven en aquell moment al bulevard Meir, una de les principals carrers comercials de la ciutat, segons informa la premsa local. El conductor ha fugit quan un grup de militars l'ha intentat interceptar, segons ha informat la Fiscalia federal. El ministeri públic s'ha fet càrrec de la investigació “a la vista dels primers elements recollits i tenint en compte el que va passar ahir a Londres”.

El cap de la policia de la ciutat, Serge Muyters, ha explicat que els han notificat que “un vehicle sospitós amb matrícula francesa” estava circulant “a gran velocitat pel bulevard Meir”. “Els vianants han hagut de saltar cap als costats per evitar el cotxe”, ha indicat.

“Els nostres col·legues de Defensa l'han localitzat i intentat detenir-lo, però el conductor estava fora de control i s'ha saltat un semàfor vermell” en direcció al riu, ha afegit.

Finalment, la policia ha aconseguit aturar l'automòbil en un carrer paral·lel al riu Escalda i l'home ha estat “arrestat immediatament”.

La Fiscalia federal ha confirmat que al maleter del vehicle hi havia armes blanques, una escopeta antiavalots i un bidó “amb contingut indeterminat”. Els serveis de Defensa examinen aquesta tarda el contingut del cotxe interceptat.

Les forces de seguretat la vigilància en els llocs concorreguts de la ciutat i s'ha demanat “personal extra” al ministeri de Defensa. “Som en un estat de vigilància molt alt”, ha afirmat Muyers.

L'incident es produeix l'endemà de l'atemptat a Londres, on van morir 4 persones, també un dia després del primer aniversari dels atemptats gihadistes contra l'aeroport i el mero de Brussel·les, en els quals van perdre la vida 32 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia