Societat

RETRANSMISSIÓ EN DIRECTE

CAS PALAU

Empresaris confirmen que Montull ordenava al Palau pagar factures particulars

Altres empreses neguen factures al Palau mentre estaven inactives

Diversos empresaris han assegurat aquest divendres que l'exdirector administratiu del Palau de la Música Jordi Montull era qui els ordenava que feines fetes als domicilis particulars d'ell, la seva filla o de Fèlix Millet els facturessin a nom de l'entitat musical, per a qui també treballaven. Montull ho justificava explicant-los que ell i Millet tenien una entesa amb el Palau perquè l'entitat els pagués obres particulars per retornar-los un deute i perquè no cobraven cap sou per la feina que feien per al Palau. Altres empresaris han assegurat que mai van treballar pel Palau.

Javier Gregorio Lacambra, cap administratiu de comptabilitat de Triobra, ha explicat que Jordi Montull ordenava a l'administrador de l'empresa que les obres de reforma i ampliació fetes a la casa de Millet de L'Ametlla del Vallès anessin a nom del Palau i que es variés el concepte per dissimular.

Jaime Lendínez, d'Horencat, ha explicat que la seva empresa era una subcontractista de Ferrovial que feia obres al Palau. No obstant, l'empresa només facturava a Ferrovial, no pas al Palau, tot i que l'entitat va presentar a Hisenda factures falsificades pagades a Horencat.

Francesc Mañaricua, propietari d'FM2 i IM2, que va fer instal·lacions i tasques de manteniment al Palau, ha explicat que ell enviava els pressupostos a Millet i li van dir que ell i Montull tenien una entesa amb el Palau perquè l'entitat els pagués obres particulars per retornar-los un deute i perquè no cobraven cap sou. “No em va estranyar”, ha dit. A més, ha explicat que Millet i Montull feien un “control exhaustiu” de totes les feines i factures.

També ha declarat Clàudia Valsells, filla d'un dels amos de Natur System, empresa de la qual l'extresorer de CDC Daniel Osàcar era soci. Aquesta empresa va fer donatius al partit. Com a treballadora d'una altra empresa de pintura interior, ha explicat que mai va treballar pel Palau ni a casa de Gemma Montull, tot i que consten factures falsificades a nom d'aquesta empresa en la comptabilitat de l'entitat musical.

Aleix Pareja, de Clos Interiors, ha explicat, per exemple, que no va parlar mai amb Gemma Montull del preu ni del pagament de les obres que van fer a casa seva, ja que això ho parlava amb el seu pare.

Per últim, dos empresaris més han confirmat la falsificació per part del Palau de diverses factures de les seves companyies, ja que en la data de facturació estaven inactives o acabaven de crear-se i encara no tenien ni domicili fiscal ni telèfon fix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona