Societat

Oci i Turisme

Allarguen tres mesos més el concurs per escollir l'operador de BCN World

L'endarreriment, que hauria estat petició dels candidats, es justifica per la necessitat de més documentació

La resolució es farà ara a l'estiu

Nou endarreriment en la tramitació del complex d'oci i joc previst als terrenys del centre recreatiu turístic (CRT) de Vila-seca i Salou, el conegut popularment com BCN World. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publicava ahir una altra modificació de les bases del concurs per escollir l'operador del projecte en què s'allarga tres mesos més el termini perquè els precandidats escollits en la primera fase presentin el projecte definitiu. D'aquesta manera, el termini s'allarga des del 31 de març, data prevista inicialment per tancar la recepció de propostes, fins al 30 de juny.

Malgrat que des del govern es va justificar la decisió pel requeriment de nova documentació a les empreses candidates, l'alcalde de Salou, Pere Granados, va reconèixer en un comunicat que l'allargament del termini s'havia fet a petició dels operadors. Precisament, basant-se en aquest condicionant, Granados defensava que “el projecte és ben viu i l'interès dels operadors continua intacte”.

Des del Departament d'Economia, però, es va vincular l'endarreriment a un canvi en els “requeriments” de la proposta arquitectònica relatius a la possibilitat que els projectes que es presentin prevegin un desenvolupament per fases –una possibilitat ja prevista en les bases del concurs des del 2015–. Ara, però, el govern demana a les empreses que optin per desenvolupar el complex per parts, que acreditin quin serà el tractament i l'ús dels espais que no siguin ocupats en una primera fase, i que hi afegeixin propostes d'integració tant urbanísticament com paisatgísticament mentre no siguin desenvolupades totes les fases.

Segon canvi de termini

Aquest és el segon cop que el govern allarga el termini per presentar els projectes de les precandidates, ja que al desembre ja va modificar les bases per allargar el període d'un a tres mesos. Amb aquest segon canvi, queda descartat que les obres del complex comencin abans de la tardor d'aquest any, tal com el conseller Josep Rull va anunciar al desembre.

Les empreses que van superar la primera fase del concurs i són precandidates a una llicència de casino són Grup Peralada –que s'ha associat amb el grup malaisi Genting–, la nord-americana Hard Rock Café i la xinesa Melco. Està previst que aquestes dues últimes presentin una oferta conjunta per desenvolupar el complex, que competirà amb l'encapçalada per Peralada i Genting. La guanyadora adquirirà els terrenys que estan situats a tocar de Port Aventura i que ara són propietat de La Caixa, sobre els quals l'Incasòl té un acord d'opció de compra que caducarà a l'octubre.

Acceptat a tràmit el recurs d'Aturem BCN World

Per la plataforma Aturem BCN World, el nou endarreriment és “un símptoma que l'interès no és tan gran com es deia al principi”, segons el seu portaveu, Joan Pons. “Ja han passat cinc anys des que va arrencar el projecte i un pensaria que ja podrien tenir els projectes enllestits”, va assegurar. Des de la plataforma temen que el desenvolupament per fases afecti aspectes com ara els serveis i accessos a la zona.

Aturem BCN World, però, continua amb la lluita judicial contra el projecte. El TSJC ha acceptat a tràmit el recurs contenciós contra l'aprovació definitiva del nou pla director del CRT. La plataforma, però, ha renunciat a demanar-ne la suspensió cautelar, com havia plantejat, ja que no té capacitat per assumir la fiança que se'ls hauria requerit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona