Societat

Hinojosa presenta un pla per reduir el soroll a Sarrià

La direcció de la fàbrica de paper ha presentat a l'Ajuntament de Sarrià de Ter un seguit de mesures per solucionar els problemes que molesten els veïns que finalitzaran l'abril de l'any vinent

La direcció de l'empresa Hinojosa de Sarrià de Ter ha presentat un calendari d'actuacions per solucionar els problemes de soroll i pudor que molesten els veïns. Després de mesos aturada, l'octubre passat aquesta fàbrica (antiga Torraspapel) es va tornar a engegar sota la direcció d'una nova empresa. Els veïns s'havien queixat a l'Ajuntament de Sarrià de Ter per males olors i soroll i havien iniciat una recollida de signatures i el Síndic de Greuges també hi va intervenir. El 7 de març hi va haver una assemblea entre l'empresa, els veïns i el consistori per abordar el problema. El gerent de la planta d'Hinojosa, Manuel Otero, es va comprometre a minimitzar les molèsties però va demanar “paciència” perquè calia un temps per estabilitzar la maquinària. Va subratllar, però, que era “impossible” fer-les desaparèixer del tot.

Amb l'objectiu de reduir-les al màxim, Hinojosa ja ha fet arribar a l'Ajuntament de Sarrià de Ter el calendari en què es detallen alguns dels principals problemes i es fixa una data per solucionar-los. Les actuacions es posaran en marxa el 20 d'abril i s'allargaran fins l'abril de l'any vinent. Entre les millores, destaca la col·locació de sis silenciadors d'absorció als ventiladors que donen al carrer (1 de juliol), tapar alguns forats de la paret i arreglar les finestres de la nau de pasta (15 de juny), la instal·lació de casetes aïllants individuals a unes bombes per atenuar en 40 dD el soroll (31 d'agost) o la compra de carretons elevadors elèctrics (20 d'abril). Hi haurà una comissió de seguiment formada per l'Ajuntament, veïns i l'empresa per fer un control de l'execució d'aquestes accions.

LES DATES

01.07.17
Es col·locaran sis silenciadors d'absorció i la zona d'actuació serà a la nau de producció.
15.06.17
Es vol solucionar
el problema que suposa l'obertura de la façana per airejar la nau del processament de la pasta.

Reobertura el setembre passat

La fàbrica estava tancada des del 2014 i el juliol del 2015 la va comprar el grup valencià Hinojosa, que va començar la producció el setembre passat. Constituït el 1947 a Xàtiva, disposa actualment d'onze plantes arreu de l'Estat espanyol i de 1.200 treballadors. La facturació del 2014 era de 270 milions. El grup de Xàtiva té capacitat per fabricar 140 milions de metres quadrats de cartró ondulat anuals i és un dels grups més importants de l'Estat espanyol en aquest sector. Després de la compra, Hinojosa va actualitzar la planta de Sarrià. A part d'haver construït una depuradora industrial i una nova nau, Hinojosa va remodelar el conjunt de les instal·lacions de l'antiga Torraspapel, que en conjunt ocupen una superfície de 59.000 metres quadrats.

La previsió era que pugui fabricar 90.000 tones anuals de paper que s'utilitzaria com a matèria primera en altres fàbriques del grup, com ara la que Hinojosa té a Pacs del Penedès (Alt Penedès).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia