Societat

societat

Sant Adrià de Besòs vol que s'ensenyi la història del poble gitano

Una moció aprovada al ple municipal apunta al desconeixement com a causa dels prejudicis contra el col·lectiu

El ple de Sant Adrià de Besòs (Barcelonès) ha aprovat per unanimitat una moció de Sant Adrià en Comú perquè la història del poble gitano s'incorpori al currículum escolar com a part de la història de Catalunya. La petició que es fa arribar al Departament d'Ensenyament inclou la creació d'una comissió de treball que porti a terme la recerca de material i que, d'acord amb les entitats gitanes representatives, consensuï els continguts curriculars a incorporar. El ple de Sant Adrià de Besòs assegura que malgrat els 600 anys de presència del poble gitano a Catalunya, la seva història és encara desconeguda per la majoria de la població, una realitat que “dificulta el seu reconeixement com a ciutadans de ple dret”.

La moció aprovada a l'ajuntament adrianenc recorda que en els 600 anys d'història del poble gitano a Catalunya, el col·lectiu ha patit “situacions de persecució i discriminació, que han contribuït a generar un estigma pel simple fet de tenir una altra cultura, un altre idioma i unes altres costums”.

El consistori recorda que l'Estatut preveu el reconeixement de la cultura del poble gitano com a “salvaguarda” de la realitat històrica d'aquest poble i reivindica la necessitat d'impulsar “polítiques inclusives amb l'objectiu d'aconseguir la igualtat d'oportunitats, el reconeixement i el manteniment dels seus trets culturals i identitaris”.

La iniciativa de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs és fruit de la petició de diverses entitats gitanes, com Veus Gitanes, Proamina, Associació Gitana de Joventut Igualtat i Progrés, i Centro Cultural Gitano La Mina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona