Societat

Festes i tradicions

Tradició amb innovació, en el Mercat del Ram

La fira, que es farà a Vic del 7 al 9 d'abril, presenta novetats a quasi tots els espais

“Jugar amb la tradició i la innovació” és el sentit que es vol donar, segons l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, a l'edició d'aquest any del Mercat del Ram, que es farà del 7 al 9 d'abril i que ahir es va presentar. La fira multisectorial, que és “un reconeixement al món agrícola i ramader, un tret que identifica la comarca”, inclourà el 13è Concurs Nacional de Vaca Bruna del Pirineu –en què participaran uns 150 caps d'arreu del país–, el 35è Concurs de Canals Porcines i, com a novetat, el 1r Concurs de Vedelles i Braves de Raça Frisona AFO, en el qual prendran part una trentena d'animals i que s'organitza per compensar que aquest any el concurs català de raça frisona es fa a Campllong (Gironès). Per primera vegada també es convoca el Premi Especial Osona, amb tres guardons, per distingir l'explotació porcina de la comarca que hagi fet un esforç més important en eficiència i sostenibilitat.

L'espai de La Casa de Pagès, pensat per a un públic familiar, s'amplia uns 2.000 m² i tindrà set estances diferents que recrearan el dia a dia de pagès: l'obrador, el camp i l'hort, el graner, la cabanya, l'estable, el mercat i les persones. Al Passeig, l'Espai Terra i Cuina, que aplegarà una quarantena d'expositors, a més de diverses activitats, organitza per primera vegada la mostra Cinquanta Cerverses Catalanes a Vic, on es podran degustar les millors cerveses fetes arreu de Catalunya. Al Passeig també hi haurà la Mostra de Turisme, que es torna a recuperar per donar a conèixer tots els encants naturals, culturals i de lleure de Vic i d'Osona. En l'àmbit cultural, una de les principals novetats serà el 51è Concurs de Pintura Ràpida, certamen que es va deixar de fer fa set anys. Pel que fa a les activitats eqüestres –una proposta ja consolidada–, enguany es reprendran les demostracions d'eslàlom a cavall i cursa de barrils.

En el Mercat del Ram no hi faltaran les mostres comercials –de maquinària agrícola, horticultura, jardineria, energies renovables i automòbils– ni la vessant més lúdica, amb exhibicions castelleres i concurs de bitlles, entre altres propostes. En aquesta edició, que no inclou la fira Làctium, hi haurà 169 expositors. Les despeses sumen 250.000 euros i els ingressos, 150.000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

Argentona

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Stop Creuers demana un compromís “ferm” a l’Ajuntament de Barcelona per reduir els creueristes

barcelona
MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Santa Coloma de Gramenet
MEDI AMBIENT

El fiscal demana presó per a tres directius de Dictesa per l’incendi de la planta de Montornès

BARCELONA
educació

Niubó promet abordar l’“infrafinançament” de la pública però també de la concertada

barcelona
societat

Martínez promet 6.000 noves places a centres de dia

barcelona
llengua

Recurs al TC de les famílies de l’escola de Canet reclamant que se’ls garanteixi l’immersió

barcelona