Societat

Successos

Protocol per al dol per la violència de gènere, a Girona

El document preveu decretar dies de dol en cas d'assassinats masclistes i convocar protestes ciutadanes

El govern de Girona va aprovar en l'última junta de govern local el protocol de dol a aplicar en cas d'assassinat d'una dona per violència masclista. El document preveu decretar dies de dol a la ciutat, denunciar els fets i convocar actes ciutadans de rebuig, a més de posar en funcionament recursos de suport psicològic a les altres víctimes de l'homicidi. Entre les mesures que s'hi detallen hi ha la fixació d'una posició de protesta mitjançant l'exposició d'un cartell de denúncia que ha elaborat l'artista Josep Perpinyà.

La iniciativa de definir actuacions coordinades davant dels casos de violència masclista va sorgir en el consell municipal d'igualtat. El protocol es planteja com una eina més de lluita contra la violència masclista i una contribució a conscienciar sobre la igualtat entre dones i homes.

La tinenta d'alcalde d'Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat de Girona, Sílvia Paneque, va remarcar ahir la necessitat d'implicar-se en la lluita contra la violència masclista: “Si no féssim tot el que cal i més per evidenciar que l'assassinat d'una dona a mans de la violència masclista és una animalada al marge de qualsevol consideració sobre el cas concret, hauríem d'admetre viure en una societat malalta, que produeix dosis de violència periòdica.”

El protocol era un dels compromisos del pla d'igualtat. Ha estat consensuat en el consell municipal d'igualtat i s'ha concretat gràcies a la feina de diverses entitats, associacions i grups municipals. Fins ara, la Xarxa de Dones de Girona ha fet accions de protesta per a cadascun dels assassinats de dones que hi ha hagut els últims anys. Paneque, amés, va posar en relleu la tasca que s'ha fet: “S'està fent un treball extraordinari de les entitats, associacions i grups municipals en el consell per reclamar d'una vegada per totes que la igualtat real i efectiva entre dones i homes és un dret i aquí no s'admeten excepcions.”

Des de l'àrea d'igualtat es remarca la necessitat d'endegar accions específiques i periòdiques per mantenir la tolerància zero contra la violència masclista. El protocol se suma a accions en la mateixa línia, com la creació del consell i el pla d'igualtat, accions de difusió, protecció i suport a entitats vinculades amb les dones.

D'altra banda, la CUP de Girona va demanar ahir que es tiri endavant un protocol de publicitat no sexista. En aquesta línia, reclamen una clàusula per garantir la publicitat no sexista al nou concurs de gestió de la publicitat en espais municipals, en fase de redacció.

LES XIFRES

12.000
dones
víctimes de la violència masclista són ateses cada any per l'administració a Catalunya, segons Interior.
2
dones
han estat assassinades per violència masclista aquest any a Catalunya. El 2016 n'hi va haver vuit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA