Societat

Catòlics de tot Europa debaten el paper dels joves

Trobada a Barcelona de 37 conferències episcopals europees

“Els joves tenen molt a aportar a l'Església i a la societat però se'ls ha d'acompanyar i, com diu el papa, s'ha de fer amb alegria.” Així ho va dir ahir l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, amfitrió fins divendres d'un simposi que organitza el Consell de Conferències Epicopals d'Europa (CCEE) a la capital catalana i que té per objectiu analitzar el desafiament de l'acompanyament dels joves a l'Església en l'actual context i amb els desafiaments del s. XXI. Els documents que es debatin en aquest simposi serviran per preparar l'any que ve el sínode de bisbes dedicat als joves.

En el simposi hi participen quasi tres-centes persones responsables de catequesi, ensenyament, universitats, vocacions i joves de 37 conferències episcopals europees.

L'acte d'obertura el van presidir el bisbe Omella de Barcelona, l'arquebisbe de Westminster i vicepresident del CCEE, el cardenal Vincent Nichols, i el cardenal Antonio Cañizares, arquebisbe de València, que, precisament, tot just fa una setmana va ser escollit vicepresident de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), en una elecció que, segons els analistes, tira per terra els intents del papa Francesc de tancar l'etapa de l'Església espanyola quan la liderava l'ultraconservador Rouco Varela. A l'acte hi va assistir la cúpula de l'Església catalana.

Entre les preocupacions que es van expressar en aquesta primera jornada del simposi dedicat als joves, hi va haver “l'augment dels radicalismes i els populismes en una Europa que va perduda” i, en tot cas, quina resposta hi ha de donar l'Església. Antonio Cañizares ho va tenir clar: “Cal desmuntar la falsedat dels populismes i defensar la persona humana.” Omella, més conciliador, va apel·lar a una Europa “més solidària” i “desmuntar aquest ambient de mentida i corrupció que viu per la riquesa individual i no mira pel bé del conjunt de la societat”.

Apropar-se als joves no és una tasca fàcil, i trobar propostes concretes que puguin derivar en accions concretes, encara menys. Joan Josep Omella va demanar ahir que s'ajudi a “bastir una joventut amb criteris i consciència en el marc d'una Europa unida”. “Quan vius realment el missatge de Jesús és quan els joves s'apropen a l'Església”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT