Societat

Municipal

El Nàutic d'Aro i la promotora, a parts iguals en la gestió del port

El Club Nàutic Port d'Aro i l'empresa titular de l'anterior concessió del port, la promotora Sierra de Mias, han tancat un acord que eleva la participació del club –d'un 40 a un 50%– dins de la unió temporal d'empreses (UTE) adjudicatària amb la promotora de la nova concessió per a la gestió del port. L'acord, ratificat davant notari el mes passat després d'un any de negociacions, també corregeix el desequilibri dins del comitè de gerència de la UTE, en què el club també ha assolit una representació equitativa entre totes dues parts.

Segons el president de l'entitat recreativa, Vicenç Arqués, s'assoleix un dels objectius de la nova junta, que “el club és del soci i el soci ha de poder decidir sobre els seus amarradors i sobre la gestió del port esportiu”. En aquest sentit, l'entitat pot decidir sobre els seus amarradors i limitar-ne els costos de manteniment durant els 25 anys de concessió. I tots els socis que han volgut renovar el dret ho han fet, sense diferències entre petites i grans embarcacions. Amb aquesta acció, s'ha evitat qualsevol tracte desfavorable cap a les embarcacions petites, una de les principals crítiques cap al projecte de l'antiga junta directiva.

Pel que fa als canvis en la bocana, Arqués diu que encara negocien amb la Generalitat una solució amb menys impacte ambiental. El president recorda que “el projecte de l'anterior junta incloïa una bocana desmesurada que va despertar un gran rebuig social, tant dels socis del club com dels ciutadans de Platja d'Aro i els ecologistes”, i hi afegeix que “va ser precisament l'elevat impacte paisatgístic i ambiental d'aquest primer projecte el que va evitar que la Generalitat l'aprovés definitivament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES