Societat

Municipal

Desballesten el ‘barco' del polígon de Mataró

Fa 24 anys, el propietari el va traslladar en cinc parts des del port de Barcelona per obrir-hi un restaurant i una discoteca

Es va llogar com a sala de festes però feia dos anys que estava tancat

No és gaire habitual trobar-se un vaixell al mig d'un polígon industrial, i menys per entrar-hi a sopar o fer una copa. Això ha passat durant més de vint anys en una de les entrades de Mataró, des de la carretera de Mata, on el 1993 s'hi va traslladar l'embarcació que es va donar a conèixer com el barco.

L'empresari mataroní Salvador Carol va comprar, el 1992, juntament amb el seu soci Josep Manel Pons, una antiga patrullera francesa de l'any 1947 que feia uns anys que estava abandonada al port de Barcelona, després que en detinguessin els tripulants en enxampar-los amb un carregament de droga. “La vam fer partir en cinc trossos per portar-la fins a Mataró i tornar-la a muntar com si fos un mecano”, explica l'empresari, que des de l'inici tenia clar que volia convertir-la en un restaurant.

La seva intenció, però, era buscar-li un lloc més adient i portar-la fins al port de Mataró. “Al final tot van ser problemes, perquè s'estaven venent els locals i restaurants, i no els va interessar”, lamenta Carol, que al final va decidir buscar un terreny per fer realitat el projecte. Durant quatre anys ell mateix va explotar el negoci convertint l'embarcació en un restaurant que tenia discoteca a les bodegues. Batejat com el Carol I, l'empresari encara recorda com el dia de la inauguració va fer tots els honors vestit de capità.

Comiats de solters

El negoci va passar a mans d'una empresa encarregada d'organitzar comiats de solters. La sala de festes es va ampliar amb un edifici annex, que també s'ha enderrocat amb el desballestament del vaixell, amb capacitat per a 700 persones.

Feia dos anys que s'havia tancat el vaixell, que s'anava degradant, fins que el propietari ha decidit desballestar-lo. Uns treballs que han aixecat expectació, i molts curiosos s'acosten fins a la cantonada de la carretera de Mata per fer fotos abans que el barco passi a ser història.

“La venda de la ferralla servirà per cobrir els treballs i la neteja del solar”, indicava l'empresari, que no té la intenció de fer-hi cap altre projecte.

LA XIFRA

1993
És l'any que es va inaugurar el ‘barco' al polígon industrial, ben visible des de la carretera de Mata.

LA FRASE

Vam complir amb un projecte que vam fer funcionar uns anys, però tot té una caducitat
Salvador Carol
empresari


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona