Societat

Societat

Polèmica a Tarragona per un restaurant vegà que no permet els biberons amb llet de vaca

Una mare anònima assegura que es va sentir humiliada perquè la van avisar a través d'una nota que no podia alimentar el seu nadó amb productes d'origen animal al local

Els propietaris denuncien que estan patint una campanya de difamació

Un restaurant vegà de Tarragona s'ha vist involucrat en una encès debat a les xarxes per la seva estricta normativa sobre els productes d'origen animal. El local no permet l'entrada de cap aliment que no sigui vegetal, inclosos els biberons que no continguin una altra llet que no sigui la de la mare.

El cas va arrencar amb el comentari d'una clienta en un web de valoració d'establiments que assegurava haver-se sentit ofesa al restaurant El Vergel, ubicat al carrer Major. Segons relata la mare anònima, un cambrer li va fer saber, a través d'una nota escrita, que no podia donar llet de vaca al seu nadó a l'interior de l'establiment. “Al·lucinant. No sabia què fer, va ser una situació totalment inesperada, humiliant i sense poder defensar-me. Avisar-me amb un paper”, va denunciar.

Una revista infantil, Bebés y más se n'ha fet ressò i s'ha encetat el debat sobre què ha de prevaldre, l'alimentació infantil o la filosofia vegana.

Els responsables del restaurant alerten la clientela d'aquesta normativa a través d'un avís a la porta d'entrada i a l'interior del local. També ho recorden verbalment si algú es despista. Conviden les mares a donar el pit o també ofereixen una “alternativa vegetal” però no accepten biberons que contingui llet de vaca o d'un altre animal “no humà”.

“Al #elvergeltarragona tots són benvinguts. Ens agraden les mares, les de totes les espècies. Per això no ens agraden els biberons de llet de vaca. Per favor, no li donis al restaurant. Gràcies!”. Aquest comentari, junt amb la fotografia d'una mare somrient amb el seu nadó, penjat al compte d'Instagram del restaurant el Vergel de Tarragona ha provocat enrenou a les xarxes.

L'establiment ha rebut una allau de crítiques a les xarxes socials, on els han acusat de “talibans”. La polèmica ja els està passant factura a nivell de clientela i els ha obligat a tancar el seu compte a Instagram i Facebook.

Des del restaurant, obert l'any 2014, l'únic de la ciutat amb carta vegana, es nega que mai s'hagi fet fora cap mare per aquest motiu i lamenten ser víctimes d'una “campanya de difamació”.

“D'acord amb la nostra filosofia no es poden consumir productes animals no humans. Parlem igual de pernil que de llet de vaca. Per si algú no coneix el veganisme, avisem d'aquesta norma interna per tot l'establiment i es comunica quan ve una mare amb un bebè i treu un biberó”, ha explicat Ángel Martín, propietari de El Vergel a l'ACN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia