Societat

Obituari

Mor Enric Pubill, històric militant del PSUC

El president de l'Associació d'Expresos Polítics de Catalunya, impulsor del Memorial Democràtic, ha mort a Barcelona, als 86 anys

Enric Pubill i Arnó ha mort a Barcelona als 86 anys, segons ha comunicat ICV a través de Twitter. “Ens ha deixat l'Enric Pubill, lluitador per la llibertat, amic, company, un dels nostres. No t'oblidarem mai. Que la terra et sigui lleu”, es llegia a l'entrada del partit a la popular xarxa social. Pubill va néixer a Barcelona el 28 de desembre del 1930 i amb 17 anys es va afiliar a les Joventuts Socialistes Unificades de Catalunya (JSUC), les joventuts del PSUC, formació que ja no deixaria. Va tenir una infància i una adolescència marcades per la Guerra Civil i el franquisme. El seu pare, militant obrer d'esquerres, va marxar a combatre al front i, després, a l'exili a França, des d'on anys després Enric Pubill va tenir notícia de la seva mort. Pubill va ser pres polític i va estar onze anys empresonat durant el règim del dictador, primer a La Model i després a Burgos.

Quan el van deixar en llibertat, Pubill va estar tres anys desterrat a Madrid i després va haver de fer dos anys de servei militar a la Marina. Quan finalment va poder tornar a Catalunya es va reincorporar a la militància activa donant suport als presos i a les seves famílies.

En els anys de la transició va ser elegit president de l'Associació catalana d'Expresos Polítics i va col·laborar activament en nombroses accions de memòria històrica. Va ser impulsor del Memorial Democràtic i també va ser signant de la denúncia contra els crims del franquisme que ICV va presentar a la jutgessa argentina Servini. Pubill ha estat membre de les candidatures a les eleccions generals i catalanes d'ICV i darrerament d'En Comú Podem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia