Societat

Economia

Vic, gran punt de trobada per al sector agropecuari

La Casa de Pagès, els concursos ramaders i la gastronomia, protagonistes del Mercat del Ram 2017

Destaca la recuperació del Concurs de Pintura Ràpida i una mostra de cerveses catalanes

Durant tres dies, Vic està de festa amb tot tipus d'activitats comercials, lúdiques, culturals i esportives. Arriba una nova edició del popular Mercat del Ram, “un reconeixement al món de pagès, que tant identifica la nostra comarca”, tal com descriu Anna Erra, alcaldessa de Vic. La ramaderia continua sent l'eix central de la festa, amb concursos i exhibicions al Recinte Firal El Sucre. És el cas del 13è Concurs Nacional de Vaca Bruna del Pirineu, el 35è Concurs de Canals Porcines i el 1r Concurs de Vedells i Braves de Raça Frisona AFO. També destaca la primera edició del premi especial Osona, un reconeixement a l'explotació ramadera que hagi fet l'esforç més destacable en l'àmbit de l'eficiència i la sostenibilitat del territori. Després de la bona acollida de l'any passat, al pavelló firal s'hi torna a instal·lar La Casa de Pagès, però en una versió molt més ampliada tant en espai com en continguts –ocuparà 2.000 metres quadrats–. Una altra novetat és la recuperació del Concurs de Pintura Ràpida, que es va deixar de fer fa set anys.

La gastronomia és un altre plat fort. En una part del passeig hi haurà l'Espai Terra i Cuina, una fira de productes de proximitat amb una quarantena d'expositors, una carpa gastronòmica per esmorzar i dinar, i, en aquesta edició, amb la primera mostra Cinquanta Cerveses Catalanes a Vic, on es podran degustar cinquanta de les millors cerveses fetes arreu del territori. També hi haurà masterclass de vermuts, aperitius i conserves, tastos guiats de formatges i cervesa i un gastromusical. A l'altra meitat del passeig, hi haurà instal·lada la Mostra de Turisme, amb informació d'Osona i d'altres punts turístics de Catalunya. Les demostracions eqüestres tenen el punt de trobada a la zona esportiva municipal, amb un ampli programa d'activitats. Aquest any es recuperen les demostracions de Pole Bending i Barrel Racing. També cal destacar la maquinària agrícola, a l'avinguda dels Països Catalans, la d'horticultura, jardineria i energies renovables, al pàrquing Joan de Serrallonga, i la d'automòbils, al carrer Mossèn Gudiol. Ahir es va fer la trobada de globus aerostàtics.

Dades d'interès

Dates: del 7 al 9 d'abril

www.vic.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies que es pot allargar a demà dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot