Societat

Societat

Tàrrega acollirà la trobada de 12.000 escoltes

La Jamborinada és la concentració més gran feta mai a Catalunya

El cap de setmana del 29 i el 30 d'abril, 12.000 joves i infants i un miler de voluntaris s'aplegaran a Tàrrega en la Jamborinada. La trobada està organitzada pels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, amb la participació d'Escoltes Catalans i d'Acció Escolta de Catalunya.

Amb el lema La força per moure el món, la Jamborinada “culmina un gran projecte que pretén aprofundir la participació amb el mètode escolta i guia que educa en valors i fer-los protagonistes del seu creixement personal”, segons els organitzadors. Trobades similars, amb el nom de Jamboree, les celebra el moviment escolta arreu del món des del 1920. A Catalunya, però, la Jamborinada serà la trobada escolta més gran que s'hagi fet mai. Durant els dos dies, s'han organitzat 250 activitats per tota la ciutat de Tàrrega, que té una població de vora 17.000 habitants. A la nit, s'instal·laran 2.500 tendes de campanya al càmping municipal i als camps del voltant. Diumenge al matí, els participants es concentraran al CAP de Tàrrega en un gran acte, on es llegirà un manifest elaborat pels mateixos infants.

La Jamborinada té el suport d'un centenar d'associacions, així com de la Generalitat, l'Ajuntament de Tàrrega i la Diputació de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia