Societat

Trens Dignes atribueix el “desgavell” entre trens i busos a la manca de l'ATM

El col·lectiu denuncia que la connexió de les estacions amb les línies interurbanes no és la desitjable i demana potenciar l'Aldea i Móra la Nova

Els usuaris del transport públic a les Terres de l'Ebre estan condemnats a usar el vehicle privat, o bé a armar-se de paciència mentre esperen la connexió per arribar a casa. És la queixa que manté la plataforma Trens Dignes a les Terres de l'Ebre i el Priorat, que insisteix a reclamar la creació d'una autoritat territorial de mobilitat (ATM), “o el nom que vulguen, però amb les mateixes atribucions”, reivindica un dels portaveus, Josep Casadó, que també demana que la plataforma siga present a l'ens.

Les disfuncions que detecten quedarien resoltes, diuen, amb un organisme que regule tot el transport públic. Assenyalen que molts dels combois que arriben a les dos estacions principals (l'Aldea, a l'R16, i Móra la Nova, a l'R15) no tenen una bona correspondència amb les línies de bus que les connecten amb la resta de poblacions. A més, critiquen que ni la Generalitat ni l'empresa que gestiona el servei hagen elaborat una llista amb els horaris dels busos llançadora que connecten la parada de l'Euromed amb Tortosa i Amposta. Han omplit aquest buit a través de les seues xarxes socials, amb una llista que han elaborat ells mateixos.

Euromed cap al sud

Casadó ha tornat a posar sobre la taula la reivindicació perquè els viatgers de l'Ebre puguen aprofitar que l'Euromed fa parada fa alguns mesos a l'estació de l'Aldea per desplaçar-se cap a Castelló, València i Alacant. “Volem una parada comercial de l'Euromed, al preu de bitllet normal d'Euromed”, aclareix.

LA FRASE

Que donen el nom que vulguen a l'ens, però que tinga les mateixes atribucions que una ATM
Josep Casadó
portaveu trens dignes

LA FRASE

Volem anar amb Euromed de l'Aldea cap al sud, al preu d'un bitllet normal d'Euromed
Josep Casadó
portaveu trens dignes

La T10/120, només en dos línies de bus

On també ha incidit la plataforma és a reclamar que els usuaris dels autobusos puguen utilitzar la targeta T10/120, siga quina siga la companyia que presta el servei. Actualment, diuen, de les cinc que operen a l'Ebre només dos permeten fer servir aquesta opció: Plana i Hife. El fet de poder viatjar amb aquesta targeta comporta una reducció del preu del bitllet per a cada desplaçament a un euro per trajecte.

LA VIDEOTECA

Somriures i llàgrimes d’emoció: així reben a casa el seu germà adoptat

Emoció, llàgrimes, somriures,... tot això és el que es pot veure en aquest vídeo, enregistrat en el moment en el que una mare arriba a casa amb una nena petita adoptada.Les seves filles, especialment...

BARCELONA
 

Anhel de recuperar la Rambla

barcelona
 
Moments estel·lars de la Costa Brava

Nen, nena, pallasso

Palamós
 

Aprenent amb els millors

girona
 
ebre
correbous

Punt àlgid de la temporada taurina a l’Ebre

amposta
 
La vida social

65.000 visitants a La Santa Market

SANTA CRISTINA D’ARO
 

Salt farà un nou reglament per regular les entitats

girona
 

Josep Taberner, nou mossèn per a Begur, Pals i Regencós

BEGUR
 

CCOO diu que no és prou higiènic rentar la vaixella del Trueta a mà

girona