Societat

diputacions

benestar social

15 milions per a benestar social de la Diputació de Barcelona

La renda familiar disponible bruta per habitant s'afegeix al volum de població com a criteri de repartiment

La Diputació de Barcelona destina als seus municipis 15 milions d'euros per al programa per a la garantia del benestar social d'aquest 2017. A les comarques de l'àrea barcelonina l'assignació és de 670.000 euros per a l'Alt Penedès, gairebé 2.700.000 euros per al Baix Llobregat, 583.000 per al Garraf, un milió i mig per al Barcelonès, 2.630.000 euros per als municipis del Vallès Occidental i 1.614.000 per als de l'Oriental.

“Es tracta d'un ajut directe que oferim als ajuntaments i consells comarcals perquè puguin fer front a qualsevol despesa relacionada amb el benestar social dels seus habitants”, explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'àrea d'atenció a les persones, Meritxell Budó.

Malgrat que la partida total pressupostada per al programa per a la garantia del benestar social del 2017 és la mateixa que l'any passat, sí que s'han produït variacions en els imports que rebran els municipis fruit de l'ampliació dels criteris per atorgar les ajudes: “Aquest any ens basem en dos criteris. Mantenim el del volum de població i hi afegim el de tenir en compte la renda familiar disponible bruta per habitant (RFDB) de cada municipi. No era del tot just només aplicar el criteri poblacional i calia estudiar més el perfil i la necessitat social de cada municipi”, apunta Budó.

D'aquesta manera s'explica que molts municipis rebin una quantitat força més elevada que si només s'apliqués el criteri poblacional: “La RFDB és una dada que considerem i fa que aquests ajuts es reparteixin basant-se molt més en criteris de necessitats socials”, conclou Budó.

Impacte a curt termini

Els ajuntaments tenen ara fins al 30 d'abril del 2018 per poder utilitzar aquests recursos i justificar-los davant la Diputació de Barcelona. El ventall d'actuació en el sector del benestar social és molt ampli i va des de la cobertura de les necessitats socials bàsiques dels habitants d'un municipi, passant pel reforç dels equips professionals dels serveis socials o d'atenció domiciliària, fins a l'arrencada de projectes per a infants: “Per a aquesta convocatòria hem inclòs l'opció de poder justificar colònies, casals i beques menjador a l'estiu dels infants de famílies sense recursos”, explica Budó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia