Societat

Successos

Detenen dos grafiters per causar danys valorats en 1.600 euros al metro

Els joves, de 31 i 33 anys, es van resistir a la identificació i van provocar lesions lleus als policies

Els Mossos d'Esquadra va detenir dos grafiters, de 31 i 33 anys, acusats de causar danys per valor de 1.600 euros amb pintades en dos vagons del metro de Barcelona. Els fets es van produir poc abans de la mitjanit de divendres 21 d'abril quan una patrulla de paisà dels Mossos va observar com tres joves sortien per una porta d'emergències del metro, ubicada a peu de carrer del districte de Sant Martí.

Els agents es van identificar com a policies però els tres joves van sortir corrents amb la intenció de fugir del lloc, alhora que van intentar desfer-se dels guants i de les motxilles que portaven. Els agents els van seguir ràpidament i van aconseguir aturar dos dels tres joves, que en tot moment es van resistir de forma activa a la identificació policial i van provocar lesions lleus en els policies actuants.

Posteriorment els agents van recuperar les motxilles que els joves havien abandonat precipitadament i van poder comprovar que estaven plenes de pots de pintura tipus aerosol, així com altres estris utilitzats habitualment per a fer grafits. A continuació, en coordinació amb el Centre se Seguretat i Protecció Civil amb el suport del personal de seguretat de TMB, van poder comprovar com dels túnels interiors del metro d'on procedien els joves hi havia dos vagons acabats de pintar amb les mateixes pintures que portaven els joves a les motxilles.

Els danys ocasionats als vagons pels grafits tenen un valor superior als 1.600 euros. A més, durant l'escorcoll dels joves els mossos els van trobar -amagada a les sabates- una targeta de memòria on havien enregistrat l'acció que havien dut a terme als vagons del suburbà.

Per aquests motius els mossos els van detenir per un delicte de danys i un de resistència i desobediència als agents de l'autoritat. Els detinguts, de nacionalitat alemanya, van passar a disposició judicial el divendres 21 d'abril i el jutge de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona