Societat

opinió

Amb els joves en un moment clau

El futur dels nostres joves és un dels temes que generen més preocupació i malestar. En el context de crisi global, on més s'accentua la manca d'oportunitats és en el col·lectiu de persones joves.  Als joves els costa molt de trobar l'encaix entre les seves expectatives professionals i la realitat laboral que troben, lamentablement cada dia en condicions més precàries per a les persones de nova incorporació al món laboral. L'educació, el nivell formatiu, l'emprenedoria, les capacitats i aptituds marquen el futur professional, la probabilitat de trobar una feina i la qualitat del treball. Sense perdre de vista que els joves són un dels col·lectius que ho tenen més complicat i difícil. I, en aquesta qüestió a l'entorn de les aportacions dels joves a la societat, no se li escapa a ningú que això repercuteix directament en el tipus de societat que tindrem en el futur.

La decisió de quins estudis cursar és una de les decisions més importants que han de prendre els joves i que marcarà en bona mesura el seu futur com a professionals i, de retruc, la seva trajectòria vital. Per a un estudiant definir el seu itinerari formatiu pot ser complicat, ja que hi ha molts elements que cal tenir en compte; això també succeeix en el cas dels joves que en el seu moment van deixar els estudis i busquen una segona oportunitat de formació o es troben en la necessitat d'acreditar la seva capacitació, dins o fora de l'ensenyament reglat. És per tot això que des de la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Girona s'ha apostat fort pel servei d'orientació tant formativa com laboral. Des de l'Estació Espai Jove volem acostar les oportunitats als joves, donar-los informació sobre itineraris professionals i facilitar les eines perquè puguin decidir amb la màxima informació sobre els estudis que volen cursar. Per aquestes raons, vàrem decidir d'engegar el primer cicle  d'orientació formativa de Girona i l'hem anomenat Camins, ja que pretén ser una ajuda per als joves en el moment que han de decidir sobre el seu futur i triar el camí formatiu que hauran de recórrer i que els ha de portar a desenvolupar carreres professionals i personals d'èxit.

El cicle Camins està format per un conjunt de sessions impartides per conferenciants experts en la temàtica tractada i estan dirigides tant a estudiants d'ESO, batxillerat, cicles formatius i universitaris com a professionals de sectors educatius i d'orientació. Les famílies s'hi poden sumar si ho volen. La conferència inaugural serà demà, a càrrec de César Bona, un dels 50 millors mestres del món segons la Global Teacher Prize, que ens parlarà dels nous reptes de l'educació i del paper que hi tenen els valors i la intel·ligència emocional. La programació arribarà fins al 16 de maig i hi haurà sis activitats diferents, consistents en tallers, conferències i un concurs. Tota participació és molt benvinguda. 

Volem que aquest cicle es repeteixi de forma anual, amb el principal objectiu de donar eines per afrontar amb garanties aquells moments en què s'han de prendre decisions transcendents per al futur formatiu i professional dels joves. El projecte s'inclou en el pla local de joventut i va ser una proposta dels joves i professionals en el procés participatiu.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els transportistes demanen a la Generalitat quedar exempts de portar el certificat de mobilitat

Barcelona

Castelló d’Empúries suspèn les activitats culturals i tanca parcs i equipaments esportius

Castelló d'Empúries

JxCat aparta Eduard Pujol i el suspèn de militància per un possible cas d’assetjament sexual

Barcelona

Només el 15,4% de les víctimes de violència de gènere havia denunciat abans a l’agressor, segons sentències del 2018

Barcelona

Vergés reclama que el govern espanyol “no entorpeixi” les decisions que prengui Catalunya

Barcelona

Identificades 101 persones i 10 vehicles a tot Catalunya durant la primera nit del toc de queda

Barcelona

La vacuna d’Oxford contra la covid-19 produeix una resposta immunològica sòlida en gent gran

Brussel·les

El risc de rebrot continua disparat

Barcelona

El sector del taxi fa una marxa lenta a Barcelona per reclamar ajudes i moratòries per “parar els peus als bancs”

Barcelona