Societat

El comitè d'empresa del Metro denuncia la direcció davant la Inspecció de Treball per “no respectar els serveis mínims”

Els responsables de la companyia ho neguen i subratllen que la graella que s'està aplicant és la mateixa d'altres vagues similars

El comitè d'empresa del Metro de Barcelona ha denunciat la direcció davant la Inspecció de Treball per “no respectar els serveis mínims”, segons un comunicat dels sindicats. La nota, on també s'explica que la segona franja de vaga del dia, de 16.00 a 18.00 h, ha tingut un seguiment similar al de la primera, de prop del 95%, indica que les aturades s'estan produint sense incidències, però que s'ha decidit presentar la denúncia perquè “s'han fet sortir més trens dels que tocaven”.

Des de TMB ho han negat categòricament i han recordat que el decret de mínims aprovat pel Govern ja estableix que els percentatges estipulats es poden aplicar de manera irregular a les diferents línies sempre que no siguin superats. En detall, segons TMB, el comitè d'empresa considera que un comboi de la franja de vaga de la nit de la línia L11 no hauria de sortir, perquè superarà amb escreix el 20% de combois decretat per a les hores vall.

TMB admet que aquest comboi sortirà, però afirma que en la franja horària de la nit és l'únic comboi que ha de sortir a la L11. Per tant, si s'atura no hi haurà cap tren en aquella línia. A més, es reitera que en el global de línies no s'infringeix el decret de mínims.

Fonts de la companyia han subratllat, també, que la graella de combois que s'està aplicant aquest dilluns de vaga és similar a la d'altres jornades d'aturades, i que mai no hi havia hagut queixes al respecte.

Pel que fa a l'aturada de la tarda, des de TMB s'indica que l'única incidència destacada és que entre les sis i dos quarts de set, ja amb la vaga acabada, ha calgut fer regulacions a les estacions de Diagonal i Hospital Clínic de la L5 i a la de Sagrera, de L5 i L1, fins que s'ha normalitzat l'afluència d'usuaris.

Cal recordar que aquesta és la primera jornada del nou calendari de vagues convocat pel comitè d'empresa. Les aturades es realitzaran tots els dilluns no festius mentre la negociació del conveni continuï bloquejada. La propera jornada de vaga serà dilluns 8 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera
medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

Argentona

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Stop Creuers demana un compromís “ferm” a l’Ajuntament de Barcelona per reduir els creueristes

barcelona
MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Santa Coloma de Gramenet
MEDI AMBIENT

El fiscal demana presó per a tres directius de Dictesa per l’incendi de la planta de Montornès

BARCELONA
educació

Niubó promet abordar l’“infrafinançament” de la pública però també de la concertada

barcelona
societat

Martínez promet 6.000 noves places a centres de dia

barcelona