Societat

Acorden fer el trasllat al nou espai de la gent gran del Mercadal al juliol

L'associació de veïns també tindrà espais propis a l'edifici de la plaça Jordi de Sant Jordi de Girona

L'ocupació del nou espai social a la plaça Jordi de Sant Jordi de Girona, per part de l'associació de veïns del Mercadal i l'associació de gent gran del Barri Vell-Mercadal, es farà, definitivament, a final de juny. L'Ajuntament de Girona va convocar ahir les dues entitats per exposar-los l'evolució de les obres que s'estan realitzant a l'edifici i per consensuar una data de trasllat. La tinenta d'alcaldia d'Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat de Girona, Sílvia Paneque, va dir que les obres d'adequació de la planta baixa ja estan pràcticament acabades, i que tot seguit es faran les de l'entresol. Aquesta segona fase de les obres no s'havia iniciat perquè calien permisos dels Bombers per a les sortides d'emergències, i de la mateixa comunitat de veïns: “La setmana passada va arribar el darrer d'aquests permisos i per tant ho podem ja adjudicar i tirar endavant.”

Hi havia l'opció que mentre es fessin les obres de l'entresol les entitats ja poguessin ocupar els espais que els corresponguin a la planta baixa. L'associació de gent gran, però, va considerar que fer el trasllat mentre encara hi ha usuaris a l'espai de convivència seria una molèstia innecessària, tenint en compte que a final de juny tanquen i no tornen a obrir fins al setembre. L'associació de veïns també ho prefereix, per no haver de canviar l'emplaçament dels cursos i tallers que duen a terme a mig fer. Per aquesta raó s'ha optat per fer el trasllat coincidint amb l'aturada estiuenca de l'associació. L'entitat veïnal remarca que en el projecte encara hi ha alguns serrells per concretar, com ara la delimitació exacta del seu despatx.

El trasllat de l'associació de la gent gran i de l'associació de veïns, que actualment ocupen les instal·lacions del carrer Grober, 8, posarà fi a quatre anys d'incertesa. El 2013, l'Obra Social La Caixa va anunciar que volia tancar l'Esplai del carrer Grober. Primer se'ls va voler ubicar a la Central El Molí. Finalment, però, el govern va decidir posar-hi serveis municipals –cal fer-hi, encara, les obres– i va lligar un acord de cessió amb la UdG, propietària de l'edifici de la plaça Jordi de Sant Jordi. Les dues entitats tindran espais d'ús privatiu i d'altres de compartits a les noves instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona