Societat

Castells

Emotiu comiat a Carles Feiner, expresident i cap de colla dels Minyons

Familiars, membres de la colla, companys de feina de la Diputació i d'ERC van tenir paraules de record del casteller

Desenes de persones es van aplegar ahir a la tarda al temple del cementiri de Terrassa per retre homenatge a Carles Feiner, conegut com a Negre, que va ser un dels fundadors dels Minyons de Terrassa, el seu president entre el 1996 i el 1998 i cap de colla els anys 1983, 1984, 1986, 1987, 1988, 1991, 1992, 2005 i 2006. Feiner va morir sobtadament el 22 d'abril i és considerat una figura clau dins el mon casteller perquè va ajudar a créixer i va assessorar moltes altres colles, però també dins el món cultural popular de Terrassa, ja que va ser un dels impulsors de l'actual model de la festa major.

Estava vinculat a ERC i va tenir un paper destacat com a tècnic als ajuntaments de Terrassa i Santa Perpètua i a la Diputació. A la cerimònia van parlar el president de la colla, Jordi Juanico, i Guillem Comas, que va llegir un escrit elaborat per Ramon Codinas en nom de la colla ple de lloances i anècdotes, en què es destacava el seu caràcter i temperament: “Fort de ment i fort de cos.” També hi va intervenir el portaveu municipal d'ERC, Isaac Albert, i es van llegir textos de la seva filla Maria i dels companys de feina de la Diputació. El seu germà Santi va llegir un escrit que havia penjat a les xarxes i la cerimònia va cloure's amb un pilar de dol a l'exterior. La colla també recull al seu local mostres de condol en un llibre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia