Societat

cas palau

EN DIRECTE

Continuen les declaracions de testimonis en el macro judici contra Millet i Montull

En la sessió de dilluns passat del judici els perits van afirmar que Fèlix Millet i Jordi Montull van emportar-se entre 2,3 i 2,5 milions d'euros del Palau de la Música

En la sessió de dilluns passat del judici del cas Palau els perits que declaraven com a testimonis van afirmar que Fèlix Millet i Jordi Montull van emportar-se entre 2,3 i 2,5 milions d'euros del Palau de la Música per fer obres a casa seva.. Els professionals d'Hisenda i de l'auditora Deloitte -contractada pels nous gestors de l'entitat- van xifrar el desviament en 2,5 milions. Per la seva banda, els experts citats per la defensa van comptabilitzar-ne en dos-cents mil euros menys.

Els pèrits d'Hisenda i Deloitte es van basar en factures, comptes bancaris i les pròpies declaracions dels acusats per demostrar que haurien agafat més de dos milions entre el 2006 i 2009 per pagar les obres de les seves finques. Millet s'hauria apropiat 2,3 milions per pagar les reformes de la casa de l'Ametlla del Vallès i del pis del barri de la Bonanova de Barcelona. Per la seva banda, Jordi Montull hauria destinat al voltant de 125.000 euros de la Fundació a la seva casa de Teià , i Gemma Montull uns 97.000 més que hauria pagat també el seu pare.

La principal discrepància entre les dues parts consisteix en poc menys de 200.000 euros inclosos en unes factures que no s'ha pogut determinar si realment van ser treballs al Palau o a les cases particulars. Tot i així, les quantitats reconegudes per les dues parts es troben molt lluny del que van admetre els acusats al setembre de 2009: Millet va reconèixer un espoli d'1,3 milions i Montull de 220.000 euros, durant les seves primeres declaracions. Els acusats demanaven als proveïdors que emetessin les factures a la Fundació i allà es falsejava el concepte i es disfressaven com a suposat treballs a l'edifici del Palau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia