Societat

Video provocador

Arran porta la reivindicació de la visibilitat lèsbica a Montserrat

L'organització juvenil de l'esquerra independentista publica un vídeo on dues dones mostren el seu amor davant la Moreneta

L'entitat “profana” el santuari per denunciar la “misogínia i lesbofòbia” de l'Església

Molts catalans saben que el 27 d'abril és el dia de la Mare de Déu de Montserrat, patrona del país. I des d'aquest dimecres molts també saben que el 26 d'abril és el dia de la visibilitat lèsbica, que reivindica la igualtat de drets d'aquest col·lectiu.

L'objectiu de l'esdeveniment –que se celebra des de 2008– és fer visible el paper real que ocupen les lesbianes en l'espai públic. Arran s'ha afegit a la diada amb una acció provocadora que uneix aquestes dues dates i que ja ha aconseguit la finalitat de trencar amb la invisibilitat del col·lectiu: portar la reivindicació al santuari de Montserrat.

L'organització juvenil de l'esquerra independentista ha publicat un vídeo a les xarxes socials on dues dones expressen els seus sentiments amb abraçades i petons davant la Moreneta i a les portes del santuari, on despleguen un domàs d'Arran. “Les lesbianes també estimem, també follem!” és el lema que acompanya les imatges.

L'entitat assegura en un manifest que les lesbianes volen dir en aquest dia que “existim” i “la nostra manera d'estimar i la nostra manera de follar també existeix”. L'escrit denuncia que avui dia encara se les “amaga” perquè la seva existència “posa en dubte tot el sistema heteropatriarcal”. “Ens reivindiquem com a lesbianes i fent-ho hem declarat la guerra al patriarcat: qüestionar l'heterosexualitat obligatòria és subvertir el règim d'opressió que ens situa a les dones, lesbianes i trans per sota dels homes”, afegeix.

El manifest assegura que combatran “la misogínia i la lesbofòbia d'institucions com l'Església, defensora d'una moral que ens amaga i ens titlla de desviades, de malaltes, de voler destruir la família”. “Doncs sí, ens desviem de la seva manera de viure rància i patriarcal, i volem destruir un tipus de família que ens manté oprimides, que nega que la nostra vida valgui per ella mateixa. Profanarem els seus símbols i tot el que representen els cops que calgui”, alerten.

No és la primera vegada que una organització de l'esquerra independència utilitza símbols catòlics en la reivindicació dels drets del col·lectiu LGTBi (Lesbianes, Gais, persones Transgèneres i Intersexuals). Al juny de l'any passat un cartell d'Endavant (Osan) amb motiu del Dia Internacional de l'Alliberament LGTBi amb un dibuix on la Geperudeta i la Moreneta es besaven va desfermar l'ira del l'arquebisbe de València, Antonio Cañizares, que va convocar una missa de desgreuge a la Mare de Déu dels Desemparats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa