Societat

Municipal

Torna el dia solidari de les atraccions de Fires a Figueres

El parc d'atraccions s'inaugura avui a les cinc amb l'oferta 2x1

Després del 2016 sense cap descompte, firaires i Ajuntament acorden aquesta fórmula per substituir el dia de fires a un euro

Com a prèvia de l'inici de les Fires i Festes de la Santa Creu, el parc d'atraccions instal·lat al recinte firal de Figueres s'inaugurarà avui a les cinc de la tarda amb una oferta especial de preus 2x1. Amb aquesta operació, negociada entre l'Ajuntament i els firaires, les fires de Figueres recuperen el concepte d'inaugurar les atraccions amb una jornada de preus especials que es va interrompre l'any passat.

La fórmula anterior –atraccions a un euro el dia de la inauguració– es va iniciar a Figueres l'any 2013, concebuda com a jornada amb “preus anti-crisi”. Ràpidament, però, els firaires van manifestar el seu desacord amb una fórmula que, segons ells, no els sortia a compte i que resumien d'aquesta manera: “Molta feina i pocs cèntims.” Joan Bagó, president de l'Associació de Firaires de les Comarques de Girona, explica que després de l'afluència de la jornada a un euro, se'n ressentia l'afluència, molt a la baixa, del cap de setmana. El 2016 la jornada de descomptes ja no es va fer.

“La fórmula d'un dia amb l'oferta 2x1 que hem negociat aquest any satisfà les dues parts”, explica Jordi Masquef, regidor de Fires: d'una banda, l'Ajuntament torna a incorporar una jornada solidària amb descomptes per la inauguració, i de l'altra, els firaires consideren que no es perjudica tant el seu negoci. La contrapartida de la negociació és una bonificació d'un 10% en les taxes que paguen els firaires.

Pendents del temps

L'únic tema pendent per a la inauguració d'avui, dijous, és el de les condicions meteorològiques. “Si veiem que el mal temps no permet fer aquest dijous la jornada 2x1, intentarem reconduir-la al llarg de la setmana, possiblement el dijous següent”, explica Masquef.

Prop de seixanta atraccions estaran instal·lades fins al pròxim 7 de maig al recinte firal de Figueres. Una xifra que, segons Joan Bagó, és similar a la d'edicions anteriors, tot i que destaca la presència d'algunes novetats, especialment entre les atraccions infantils, per exemple, unes canoes infantils, un vaixell pirata i alguns inflables que no s'havien vist anteriorment. Els preus també es mantenen, segons Bagó, sense grans canvis: de l'ordre d'uns 3 euros per a les atraccions dels més petits, i d'entre 3,5 i 4 euros per a les altres. Els dies entre setmana el recinte firal obrirà cap a les deu, amb una interrupció al migdia, i fins a les dotze de la nit les atraccions infantils i les dues o les tres de la matinada les instal·lacions d'adults, tenint en compte la proximitat dels concerts de barraques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES