Societat

L'entrada del menjar bio als súpers en dispara el consum

Les vendes de productes agraris ecològics van arribar el 2015 als 400 milions d'euros a tot Catalunya

El cap de setmana se celebra la 24a edició de BioCultura, la fira del producte biològic

Les vendes d'aliments ecològics es van multiplicar per més de vuit a Catalunya entre el 2005 i el 2015, any en què les empreses del sector van facturar 401 milions d'euros. Les vendes de productes agraris ecològics van pujar espectacularment els anys 2013, 2014 i 2015, però va ser en aquest darrer (que és de quan es tenen les dades) que l'increment va suposar un 38% respecte de l'any anterior.“En vint anys la producció bio ha passat de ser testimonial a convertir-se en un sector important”, ha explicat aquest diari Daniel Valls, president del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (Ccpae), que atribueix l'augment espectacular de les vendes “al fet, entre d'altres, que els productes ecològics han estat incorporats als supermercats”.

El Ccpae i la conselleria d'Agricultura van presentar la setmana passada dades sobre la producció agrícola ecològica, que, segons van dir, l'any passat va créixer un 21% i suma ja més de 170.000 hectàrees. De la superfície dedicada als cultius, prop del 40% es dedica a la vinya; el 23%, a les oliveres, i el 17%, als cultius extensius. Els arbres fruiters i les hortalisses representen el 8% i el 2%.

“Estem vivint un canvi molt important en el consum de producte ecològic. El consumidor ha canviat molt en els darrers anys. Fa vint anys, només compràvem aquest tipus de producte gent molt conscienciada; ens deien hippies. Avui el consumidor de producte ecològic és gent normal que decideix apostar per la seva salut. El consum s'ha generalitzat”, assegura Ángeles Parra, directora de BioCultura, que obre les portes de la 24a edició el dia 4 de maig i fins al 7 de maig al Palau Sant Jordi, amb 740 expositors.

La directora de BioCultura explica que l'Estat espanyol és dels principals productors d'agricultura ecològica, però tot i que el consum encara “té molt camí per recórrer”, aquest any ha aconseguit entrar a la llista dels top ten dels principals consumidors. “El més important per a nosaltres és que el sector bio vagi acompanyat d'ètica i justícia social”, manté Parra.

LA FRASE

En vint anys la producció bio ha passat de ser testimonial a ser un sector important
Daniel Valls
president del Consell Català de la Producció Agrària EcolÒgica

LA DATA

4/5/2017
Obre les portes
la 24a edició de BioCultura, la fira de productes ecològics i consum responsable.

El mercat ecològic és petit però és el que més creix

El mercat ecològic no arriba a l'1% de tota l'alimentació però creix a un ritme del 17%. Segons la consultora Kanter Worldpan, només una de cada quatre persones vol pagar més pels aliments bio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia