Societat

Reconeixement

Esplugues de Llobregat nomena Carme Chacón com a Filla Predilecta a títol pòstum

L'alcaldessa del municipi, Pilar Díaz, lliura el distintiu a la seva germana Mireia

L'exministra socialista va ser regidora del consistori des del 1999 fins al 2003

L'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) ha aprovat aquest dimecres en un Ple extraordinari nomenar l'exministra de Defensa Carme Chacón, morta el passat 9 d'abril als 46 anys, com Filla Predilecta a títol pòstum. L'alcaldessa del municipi, Pilar Díaz, que ha fet entrega del distintiu i el pergamí del títol a la seva germana Mireia, ha destacat que amb aquesta distinció, que s'entrega per primer cop des de la restauració democràtica, “es vol homenatjar i distingir a una de les ciutadanes més il·lustres i universals que ha tingut Esplugues”. Díaz també ha recordat que amb el seu “compromís”, Chacón ha contribuït a avançar cap a una societat més igualitària trencant sostres de vidre i reivindicant sempre els drets de les dones.

La distinció s'ha aprovat amb els vots a favor de PSC, C's, ERC, PP, PDeCAT, CE i la regidora no adscrita i l'abstenció d'ICV. La CUP no ha assistit al Ple extraordinari.

Entre el públic assistent a l'acte hi havia, entre d'altres, els alcaldes de Sant Feliu i Sant Just Desvern, Jordi San José i Josep Perpinyà, el president de Pimec, Josep Gonzàlez, o Francesc Castellana, president de la Fundació Utopia del Baix Llobregat.

Aquest títol és un dels màxims reconeixements previstos al Llibre d'honors municipal, en reconeixement a persones nascudes a la ciutat que hagin destacat per mèrits personals i professionals i és la primera vegada que s'atorga en democràcia a Esplugues.

Amb el títol pòstum que s'ha concedit a Carme Chacón, la ciutat que la va veure néixer i créixer li ha volgut reconèixer la seva àmplia i intensa trajectòria política, que es va iniciar a Esplugues l'any 1999, quan va entrar de regidora pel PSC quan tenia 28 anys i va assumir altes responsabilitats a nivell de l'Estat, primer com a vicepresidenta del Congrés de Diputats i, més tard, com a ministra d'Habitatge i ministra de Defensa en el Govern presidit per José Luis Rodríguez Zapatero, sent la primera dona que assumia aquest càrrec.

A nivell municipal, Carme Chacón fou primera tinenta d'Alcaldia des del 1999 fins al 2003, legislatura en què va assumir les responsabilitats de les àrees de Serveis Econòmics, Recursos Humans i Seguretat Ciutadana, mentre ho compatibilitzava amb la seva feina de professora de Dret Constitucional a la Universitat de Girona. La legislatura del 2003-2007 va compatibilitzar la seva responsabilitat com a regidora de l'equip de govern amb la vicepresidència del Congrés de Diputats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva