Societat

policial

detenció per falsificació

Detingut per haver venut gravats falsos des de Reus

Un home va ser detingut dies enrere per la Policía Nacional a Reus per haver venut litografies i gravats falsificats d'autors reconeguts a través d'internet, utilitzant el nom d'un difunt. L'arrestat oferia les obres a preus inferiors als de mercat i, per donar veracitat al frau, les acompanyava de certificats d'autenticitat, que també eren fraudulents. En els escorcolls s'han comissat seixanta litografies de Tàpies, Barceló i Picasso, entre altres pintors, així com la maquinària i equips necessaris per a l'activitat, documentació, 15.000 euros en metàl·lic i una arma de fogueig i munició. Al detingut se li imputen delictes contra la propietat intel·lectual, estafa, falsificació i usurpació d'estat civil. L'home va quedar en llibertat amb càrrecs en espera de judici.

La investigació policial va començar el mes de novembre passat, arran de la detecció de nombroses obres gràfiques de reconeguts artistes que no eren comercialitzades pels legítims titulars dels drets de propietat intel·lectual i que s'oferien a preus molt baixos. D'aquesta manera, es va esbrinar que les falsificacions les venia una empresa amb seu a Tarragona que va resultar ser fictícia i el titular de la qual era un home que havia mort dos anys abans dels fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia