Societat

Política

L'Estat formalitza la candidatura de Barcelona per acollir l'Agència Europea del Medicament

Rajoy envia una carta a la Comissió Europea i al Consell Europeu abans de la reunió d'aquest dissabte a Brussel·les per tractar del calendari del ‘Brexit'

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, avisa que la capital catalana té dos ‘handicaps': el procés i el fet que l'Estat ja aculli quatre agències europees

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ja ha presentat formalment davant les institucions europees la candidatura de Barcelona per acollir la seu de l'Agència Europea del Medicament (AEM), que haurà de marxar de Londres arran del Brexit.

La ministra espanyola de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha explicat que el cap de l'executiu ha remès aquest dijous una carta als presidents del Consell Europeu, Donald Tusk, i la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, on defensa la idoneïtat de la capital catalana per allotjar l'organisme.

Ho ha fet abans de la celebració aquest dissabte del Consell d'Europa a Brussel·les per aprovar les línies principals de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. El ministeri de Sanitat treballa amb la idea que la reunió per calendaritzar el Brexit permeti posar ja data i condicions per decidir quina serà la futura ciutat que albergarà l'Agència, una decisió que confia que es prengui com a molt tard al juny.

El govern espanyol destaca que Barcelona “compleix tots els requisits” i “ja està preparada” per rebre l'agència. A més, subratlla que l'acollida “immediata” està garantida perquè fins i tot té l'edifici a punt: la Torre Glòries (l'antiga Torre Agbar). També ofereix la col·laboració de l'Agència Espanyola del Medicament per al trasllat i considera que el talent dels seus gairebé 900 funcionaris actuals no es perdrà perquè hi ha l'atractiu d'una ciutat on molts voldran anar-hi treballar.

No obstant això, Montserrat ha apuntat que la capital catalana té dos “handicaps”. Un és, segons ella, el procés sobiranista, i l'altre el fet que a l'Estat ja aculli en l'actualitat quatre agències europees (Patents, Aeroespacial, Treball i Pesca).

Per aquest motiu, ha apel·lat a la “responsabilitat” del conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, perquè vetlli pels interessos de tots els barcelonins, catalans i espanyols. La ministra ha remarcat que Barcelona una té una oportunitat única per convertir-se en la capital europea del medicament, i en un dels grans pols científics d'Europa. “De vegades ens queixem del turisme o del no turisme, però [l'EMA] és d'un sector industrialitzat d'alta tecnologia i innovació i no podem perdre l'oportunitat”, ha dit.

La titular de Sanitat ha recordat, a més, que Barcelona té en aquest procés fortes competidores com Viena, Amsterdam, Berlín, Dublín, Milà i Copenhagen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona