Societat

política

Rajoy demana a Europa que l'AEM s'instal·li a Barcelona

La possibilitat de trasllat immediat a la torre Agbar i l'atractiu científic són els punts forts de la candidatura catalana per rebre l'Agència Europea del Medicament

Hi ha 25 aspirants més

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va oficialitzar ahir la candidatura de Barcelona per ser la seu de l'Agència Europea del Medicament (AEM) amb una carta adreçada als presidents del Consell Europeu i la Comissió Europea, que aquest dissabte fixaran a Brussel·les el procés i el calendari del Brexit, motiu pel qual s'haurà de ressituar l'agència, que ara és a Londres.

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ho va certificar remarcant el convenciment en la candidatura com a “projecte de país”, en contraposició a altres ciutats europees, que no tenen el suport dels seus estats. Viena, Copenhaguen, Amsterdam, Berlín, Dublín i Milà són les altres candidates més ben situades de les 26 que hi ha en total. Un dels punts forts de Barcelona, a banda del seu teixit científic, és que ofereix la torre Agbar com a seu, mentre que altres aspirants disposen de solars o edificis que encara s'haurien d'habilitar.

El trasllat al singular edifici de Jean Nouvel podria ser pràcticament immediat, ja que Barcelona compleix tots els requisits fixats el 2012 per la Comissió Europea per a aquest tipus d'instal·lacions: les condicions de les oficines (espai, tecnologia i seguretat), l'accessibilitat de la ciutat, instal·lacions educatives adequades i l'accés al mercat de treball per a les parelles dels funcionaris.

Montserrat, però, es va afanyar a assenyalar el procés sobiranista com un dels inconvenients que té al davant aquesta candidatura, motiu pel qual va demanar “responsabilitat” al conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín. L'altre possible entrebanc és el fet que a l'Estat ja hi ha quatre oficines europees i que els països de l'est d'Europa malden per tenir-ne una.

Per facilitar el trasllat del miler de treballadors –un 12% provenen de l'Estat espanyol– i dels seus 600 fills, si Barcelona guanya instal·larà una oficina informativa a Londres i un servei d'assessorament laboral per als cònjuges a Barcelona.

LA XIFRA

1.600
empreses
s'han creat al voltant de l'Agència Europea del Medicament durant la seva estada a Londres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Martínez promet 6.000 noves places a centres de dia

barcelona
llengua

Recurs al TC de les famílies de l’escola de Canet reclamant que se’ls garanteixi l’immersió

barcelona
salut

Salut incorpora la prova de detecció del virus del papil·loma humà al Barcelonès Nord i Maresme i al Vallès Oriental

BARCELONA
infraestructures

L’estació del Nord de Barcelona es remodela i queda tota a planta baixa

barcelona
Serveis

Reforcen la cobertura 5G al litoral de Barcelona coincidint amb la Copa Amèrica

BARCELONA

Un marcador diferencia entre celiaquia i sensibilitat al gluten

Terrassa
SOCIETAT

L’ACA estudiarà com reduir el risc d’inundació del Monestir de Montserrat

Monistrol de Montserrat
ECONOMIA

Màxim recàrrec turístic a partir d’octubre: 4 euros per persona i nit

BARCELONA

Un estudi vincula mala salut i deteriorament emocional durant la pandèmia

GIRONA