Societat

Ocupació

balanç d'accidents

Els accidents laborals, a l'alça, amb més de 8.800 el 2016

Els sindicats CCOO i la UGT denuncien que el sector de serveis va ser el més castigat en els indicadors de sinistralitat

Les malalties professionals arriben a un total de 337 casos anuals

CCOO i la UGT denuncien l'augment de sinistralitat laboral i l'atribueixen a la precarietat que afecta els treballadors, a més de la reforma laboral aprovada l'any 2012. Per això, demanen, entre d'altres punts, derogar les reformes laborals, lluitar contra el frau i l'economia submergida i intensificar les polítiques actives en matèria de prevenció. A la demarcació, segons dades dels sindicats, el 2016 es van produir un total de 8.872 accidents laborals amb baixa. D'aquests, una seixantena van ser greus, amb cinc víctimes mortals –quatre en el sector de serveis i una cinquena en la indústria–. El sector de serveis és el que registra més accidents de treball ja que, d'aquests 8.872, 5.752 pertanyen a aquest àmbit. Si parlem d'accidents sense baixa –referents a aquells que es poden produir al lloc de treball– se'n comptabilitzen, segons la UGT, 13.405 i, d'altra banda, 1.009 s'engloben en accidents in itinere –aquells que es produeixen durant els desplaçaments que fan els treballadors per anar i tornar de la feina.

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, en una jornada sobre la salut laboral a Tarragona, va negar que més ocupació comporti més sinistralitat. Ahir, el secretari general de la UGT de les comarques de Tarragona, Joan Llort, va mostrar la seva preocupació davant l'increment d'accidents laborals des del 2012 i va remarcar la importància de fer pressió com a sindicats.

Amb relació a les malalties professionals –desenvolupades pels treballadors a la feina–, es van demostrar 337 casos a la demarcació: “És greu la falta de reconeixement que hi ha, ja que s'associen a malalties d'àmbit genèric”, va criticar Llort.

LA XIFRA

5.752
accidents laborals
són els que es produeixen en el sector de serveis d'un total de 8.872 de la demarcació.

Manifestació del Primer de Maig a Tarragona

Per qüestions com ara la prevenció de riscos laborals, la precarització i la reforma aprovada el 2012, des de CCOO i la UGT es fa una crida als treballadors a manifestar-se el Primer de Maig, Dia del Treballador. La mobilització, sota el lema “Ocupació estable, salaris justos, més drets socials”, començarà a les dotze a la plaça Imperial Tàrraco i culminarà al Balcó del Mediterrani. A les set de la tarda, la Plataforma Anticapitalista ha convocat una manifestació alternativa sota el lema “Cap a la vaga general”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia