Societat

Festes i tradicions

Flors en una paleta de colors, el cartell del Temps de Flors

Pep Gelis, l'autor, destaca que volia combinar “un símbol d'art” i les flors

Gairebé 70 estudiants de segon de batxillerat artístic de l'institut Santiago Sobrequés han participat en el concurs

Girona escalfa ja motors per a la 62a edició del Girona, Temps de Flors, que se celebrarà del 13 al 21 de maig. Ahir ja hi va haver el primer acte: la presentació del cartell de l'esdeveniment, que com els últims set anys s'escull entre les propostes dels alumnes de segon de batxillerat artístic de l'institut Santiago Sobrequés. Entre els 67 estudiants que hi han participat aquest any, el guanyador ha estat Pau Gelis i Blanco, que ha proposat com a imatge una paleta de colors amb motius florals. “Volia combinar un símbol d'art com és la paleta de colors, les diferents parts que hi ha al pigment del color formant flors de diferents colors. I la part de baix també té relació amb la pintura, serien com taques d'aquarel·la”, va explicar l'autor sobre la idea general de la imatge. “El que volia plasmar sobretot amb aquests colors ben saturats és com és la ciutat de Girona en el moment que s'emplena de flors, de vida, a la primavera”, va assenyalar Gelis.

L'autor va remarcar que se sentia “molt content i orgullós” de formar part de la “festa” del Temps de Flors i va recordar que l'any passat ja hi havien col·laborat tots els de batxillerat artístic muntant una de les instal·lacions.

Gelis, a més, també va tenir paraules per als seus companys: “Tots ho hem intentat, estic segur que hi ha hagut molta competència perquè a la classe hi ha molt de nivell.” De fet, l'alcaldessa, Marta Madrenas, va ressaltar justament que l'elecció havia estat molt difícil, perquè hi havia “molts cartells molt interessants que mostraven el que és un esclat de la primavera”. Durant l'acte també es va fer públic el nom dels autors dels altres tres cartells finalistes, que van ser Beth Fradera, Carla Jou i Ignasi Vayreda.

LA DATA

13/05/17
És el dia
en què començarà la 62a edició del Girona, Temps de Flors, que durarà fins al dia 21 de maig

Vuitè any de col·laboració amb l'institut

Aquest ha estat el vuitè any de col·laboració entre l'Ajuntament i el Sobrequés perquè, a través de les propostes de l'alumnat de segon de batxillerat artístic, s'esculli el cartell de l'exposició floral. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va ressaltar: “És un orgull per a la ciutat que un cartell que reflecteix un dels esdeveniments més importants de Girona es faci des d'un centre educatiu; això indica com és la ciutat: amb vocació educadora.” Madrenas va aprofitar l'acte per fer una crida als joves a involucrar-se com a voluntaris en el Temps de Flors: “Gent com vosaltres, que porteu l'art al vostre cor, hi hauríeu de ser.” Per la seva banda, el director de l'institut, Joan Cumeras, va destacar que es tractava d'una “oportunitat fantàstica” per als joves de col·laborar amb la seva ciutat i també una “fita”: “Aconseguir treure al carrer treballs de l'institut.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia