Societat

Pregó de ràdio i sardanes per obrir les Fires de Figueres

Un original pregó dedicat al compositor Pep Ventura, simulant un espai de ràdio i intercalant-hi sardanes tocades en directe, dona el tret de sortida a la festa major de la capital alt-empordanesa

Un original pregó dedicat al compositor Pep Ventura, que va ser alhora també un programa de ràdio i un concert de sardanes, va obrir ahir les Fires i Festes de la Santa Creu 2017. La plaça de l'Ajuntament es va omplir de gom a gom per sentir un pregó que, com s'havia anunciat, va homenatjar Pep Ventura, l'any que es commemora el bicentenari del seu naixement, i la sardana, coincidint amb el fet que Figueres és el 2017 la Capital de la Sardana, com va recordar l'alcaldessa, Marta Felip, en el discurs. L'acompanyava l'alcalde d'Alcalá la Real, on va néixer Pep Ventura.

El pregó, ideat pel músic i compositor Jordi Molina, va ser una combinació entre el text explicatiu històric –centrat en bona part en l'instrument estel·lar de la sardana: la tenora– i la interpretació de cinc obres de Pep Ventura, la majoria, és clar, sardanes. Va obrir el pregó Sardana del vailet; més endavant va sonar Una mirada; després Cants del dia (que no és pròpiament una sardana); cap al final Per tu ploro (de les més conegudes), i com a tancament la dansa ràpida La campanilla, ballada per l'esbart de la Societat Coral Erato, de la qual Ventura va ser soci d'honor. I al final, ballada multitudinària de L'empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia