Societat

CASTELLS

Catedral Jove

La Colla Jove Xiquets de Tarragona completa el seu primer 5 de 8 de l'any a Porrera mentre els Minyons de Terrassa fan el seu segon 2 de 8 a les Fires de la Santa Creu de Figueres

La catedral que la Colla Jove Xiquets de Tarragona va descarregar ahir, a la localitat de Porrera, al Priorat, va ser la novetat més destacada que ens va deixar la jornada castellera del cap de setmana, entretinguda i tranquil·la a parts iguals. L'escenari típic d'inici de temporada, que les colles dediquen a rodar castelleres, definir els troncs i prendre mides per preparar el salt a reptes superiors.

En aquest context, el 5 de 8 de la Colla Jove mereix una menció a part. La del cinc és l'estructura insígnia de la colla tarragonina, un castell que, a més, el fet de tenir-lo i de saber-ho –que el tens– dona molta confiança al tronc de cara a preparar la resta de la gamma.

Amb una alineació amb pràcticament els mateixos efectius que l'any anterior en els pisos centrals i inferiors, i amb cares noves per dalt, els tarragonins van estrenar el seu primer 5 de 8 del curs present en la segona ronda, després d'haver escalfat motors amb el 3 de 8, amb el qual van obrir plaça, i de completar la sèrie amb el 4 de 8. La catedral va mantenir el control en tot moment, amb el moviment característic d'aquesta estructura. Al seu costat, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau es van guardar per al final –després d'una sèrie de tràmit– un dels obsequis rellevants de la jornada com va ser el ben dominat pilar de 6, el primer que fan en aquesta campanya i el gran actiu de la colla dels dos sants.

Paral·lelament, a Figueres hi tenia lloc la diada de Fires de la Santa Creu, amb un cartell encapçalat pels Minyons de Terrassa, que feia 15 anys que no hi actuaven. El retorn dels terrassencs va tenir en el 2 de 8 el moment més destacat, amb un folre que va mantenir la posició i va ajudar el tronc a controlar el desenllaç. També hi van ser els Capgrossos de Mataró, amb Cugat Comas com a nou cap i el 3 de 8 com a millor targeta presentada. Va completar el cartell la Colla Castellera dels Castellers de Figueres, uns amfitrions que es van sentir molt còmodes en la gamma alta del set, de la qual van estrenar el 7 de 7 i el 3 de 7 amb l'agulla.

En diverses actuacions més es van veure també castells de 8 pisos, però amb el 3 de 8 com a sostre. Així, a Cerdanyola del Vallès els Castellers de Barcelona i els de Sant Cugat van signar la dita “tripleta de vuit”, que també es van apuntar els Xiquets de Tarragona en pròpia plaça, els Xicots de Vilafranca a Torredembarra, a més a més de la Colla Joves i dels Nens del Vendrell dissabte, a Valls, i amb motiu del Memorial Ramon Barrufet.

A una setmana de l'actuació de les Fires de Maig en la qual pensen aixecar dos castells de 9 pisos, els Castellers de Vilafranca van passar el cap de setmana a Rotterdam, convidats a participar en el festival del Circusstad de la ciutat holandesa. En les tres actuacions que hi van fer, els verds van completar el 3 de 8 i el 4 de 8, entre altres actuacions.

FIGUERES PL. AJUNTAMENT

Fires i Festes de la Santa Creu
Minyons de Terrassa:
3/8, 2/8f, 4/8, P/6
Capgrossos de Mataró:
3/8, 2/7, 5/7, vano de 5
Colla Castellera de Figueres:
5/7, 7/7, 3/7a, 2P/5

LA XIFRA

2
són
els 5 de 8 que s'han vist aquesta temporada. El d'ahir de la Colla Jove i el de la setmana passada de la Vella.

Dissabte 6 de maig

Valls

Joves Xiquets de Valls:

3/8, 4/8, 2/7, vano de 5

Nens del Vendrell:

3/8, 4/8, 2/7, vano de 5

Minyons de l'Arboç:

3/6, 4/6a, 4/6, P/4

Vailets de l'Empordà:

4/7, 3/7, 3/6a, P/5(c)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva