Societat

La renda garantida, pendent encara dels promotors de la ILP

L'assemblea ajorna fins avui la ratificació

Bassa els adverteix que “no es mourà ni un centímetre del preacord”

Tothom donava per fet que l'assemblea convocada pels promotors de la ILP ratificaria ahir l'acord verbal a què havien arribat dimecres amb el govern per accelerar la tramitació i l'aprovació de la llei de la renda garantida de ciutadania (RGC). Però un “nou escull en el redactat del document final”, com va resumir el portaveu de la comissió, Diosdado Toledano”, va motivar que els promotors acordessin ajornar la decisió fins a aquesta tarda amb la confiança “que la negociació acabarà resolent l'únic punt que queda pendent”, i l'assemblea, convocada a les cinc al Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, ho acabarà ratificant. “L'acord està molt a prop i ho volem resoldre abans del cap de setmana”, va subratllar Toledano, que no va voler, però, explicitar quin és exactament l'element de la discòrdia una vegada superat dimecres l'escull principal, que feia referència a la compatibilitat de la renda amb algunes feines a temps parcial.

Al matí, el vicepresident del govern, Oriol Junqueras, ja havia expressat l'“absolut compromís” de l'executiu català amb l'impuls de la renda garantida i el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, havia assegurat que la partida pressupostària “és perfectament assumible” per a l'executiu.

En conèixer la decisió de l'assemblea, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va advertir que “no es mourà ni un centímetre” del preacord assolit amb els impulsors de la ILP per a la renda garantida de ciutadania. “Tindrem tota la paciència del món, però el document escrit és el document final”, va remarcar Bassa, que es va mostrar decebuda amb la decisió de les entitats i va confirmar la previsió del govern de signar dilluns l'acord.

LA FRASE

Esperem que la negociació resolgui l'únic punt pendent i que se solucioni abans del cap de setmana
Diosdado Toledano
portaveu de la comissió promotora de la ilp


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia