Societat

aeroports

caos al Prat

Tornen les cues a l'aeroport del Prat

Aquest diumenge al vespre i dilluns a la matinada es tornen a formar llargues cues de més de tres hores d'espera al control de passaports

Aquest diumenge al vespre i dilluns a la matinada s'han tornat a formar llargues cues al control de passaports a l'aeroport de Barcelona-El Prat.

Les esperes s'han produït durant tot el cap de setmana, si bé el seu punt àlgid ha arribat amb la nit de diumenge i s'ha allargat fins al matí d'aquest dilluns.A primera hora d'avui la situació ha tornat a la normalitat. Segons han informat treballadors de l'aeroport barceloní, el control de passaports funciona ara amb els agents extra que la Policia Nacional va derivar de la comissaria de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), una mesura que va causar polèmica entre els sindicats de policia.

Fonts d'Aena han explicat a l'ACN que les cues d'aquest matí han estat puntuals entre les 6.30 hores i les 7.00 hores. En el cas d'ahir alguns usuaris han detallat que van haver d'esperar fins a tres hores. En aquest sentit, fonts de la policia espanyola han apuntat que al vespre es van ajuntar disset vols a la vegada tot i que tots els filtres estaven oberts.

Les mateixes fonts han indicat que l'aeroport té una infraestructura “insuficient” per aglutinar “tants vols de cop” però també admeten una manca d'efectius després que en el darrer any l'aeroport ha registrat tots els rècords d'usuaris. Aena també ha volgut deixar clar que el temps d'espera d'entre 20 i 30 minuts per passar els controls és una mitjana “normal”.

Fonts de l'ens aeroportuari han detallat a Efe que per a la jornada d'avui hi ha previstos 996 vols, una xifra en la mitjana habitual de la temporada d'estiu.

Molts passatgers han denunciat les aglomeracions a través de les xarxes socials. Alguns han qualificat de “vergonya” o “caos” les cues que han hagut de fer i han denunciat la manca de personal en els controls de la policia.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reclamat a través de Facebook el traspàs de la gestió de la infraestructura, ja que considera que l'actual situació és “inadmissible”.

Les primeres llargues cues es van formar el passat 30 d'abril coincidint amb l'operació sortida del pont de maig i s'han repetit diverses vegades des d'aleshores. Des del 7 d'abril, i en aplicació de les noves mesures antiterroristes, tots els passatgers europeus que viatgen dins de l'espai Schengen han d'ensenyar el DNI o el passaport als agents de fronteres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona