Societat

turisme

estudi

Home, universitari i de 46 anys és el turista tipus de l'entorn de Barcelona

Els visitants van fer l'any passat estades més curtes que el 2015, però van gastar quasi 5 euros més per persona i dia, segons un estudi de la Diputació

Els turistes que visiten la demarcació de Barcelona són majoritàriament homes (el 64,3%) i amb estudis universitaris (en tenen el 52,1%), i tenen de mitjana d'edat 46 anys. Són algunes de les dades que es coneixen a partir de l'estudi Caracterització dels turistes a l'entorn de Barcelona 2016, que elabora la Diputació de Barcelona i que permet saber el perfil, la valoració i els hàbits de comportament dels turistes que visiten les comarques barcelonines excepte el Barcelonès.

La mitjana de pernoctacions per persona és de 4,9, una xifra lleugerament inferior a la de l'any 2015. Els turistes que més nits s'allotgen són els holandesos, britànics i russos, els majors de 65 anys i els que s'estan a les comarques del Maresme i el Garraf.

La distribució per nacionalitats es manté respecte al 2015. Els de nacionalitat espanyola són gairebé la meitat dels turistes de l'entorn de Barcelona (un 28,8% resideix a Catalunya i un 19,5% a la resta de l'Estat). Francesos i britànics els segueixen en el rànquing amb percentatges al voltant del 10%. La resta de nacionalitats no superen en cap cas el 5%. Els visitants catalans s'allotgen, sobretot, a les comarques del Berguedà, el Moianès i Osona, i opten pel turisme rural; els de la resta de l'Estat, al Vallès Occidental, i els estrangers, al Garraf, i aposten majoritàriament per apartaments turístics. La distribució en la motivació del viatge es manté estable respecte a l'any 2015: un 65,1% va visitar l'entorn de Barcelona per oci, un 25,7% per motius professionals i un 9,1% per raons personals o altres.

Hotels més cars

La despesa en allotjament per persona i dia passa de 43,4 euros, el 2015, a 48 euros l'any 2016. Els augments de preu més forts es van produir als hotels i establiments de turisme rural. Els turistes que més gasten són els russos, els nord-americans i els que fan la visita per motius professionals.

Els aspectes més ben valorats pels turistes enquestats són el “caràcter i l'amabilitat” i “la seguretat ciutadana”, que obtenen un 8,5 sobre 10 de mitjana en ambdós casos. La valoració general del municipi d'estada se situa en 8,2 punts de mitjana, valoració idèntica a la del 2015. Els aspectes amb una puntuació més baixa són l'oferta d'aparcament i els punts d'accés a internet, que obtenen un 7,2 i 7,3, respectivament, de nota mitjana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA