Societat

Societat

Retorn a l'aigua al port d'Arenys

El Moll recupera la darrera embarcació de salvament que operava a la Mediterrània

S'ha rebatejat amb el nom de l'entitat

Una nova embarcació, en aquest cas de salvament marítim, s'ha incorporat a la zona de varada del Moll, a dins el recinte del Club Nàutic del port d'Arenys, on hi ha d'altres vaixells que s'han recuperat amb aquest projecte pel patrimoni nàutic. Ahir van varar la Salvacat, el nom amb què s'ha rebatejat aquesta antiga embarcació, una LS-AM-6, construïda a Vigo el 1981 per fer tasques de salvament marítim i que operava des del port de Blanes. La celebració era doble perquè aquesta és la darrera embarcació que es conserva de la quinzena que hi havia a la Mediterrània per als rescats que feia la Creu Roja del Mar.

“S'ha recuperat un patrimoni i confiem a tornar a fer-la servir pel que va ser construïda”, apuntava ahir Jordi Ricós, membre de Salvacat, l'associació de voluntaris de Salvament Marítim de Catalunya que va comprar l'embarcació el 2006 però sense que fes des d'aleshores més tasques de salvament.

La restauració ha estat possible una vegada més amb la implicació dels voluntaris del Moll i l'aula taller, que permet formar joves en oficis. Des de fa mesos hi han treballat conjuntament una trentena d'alumnes tant de l'aula oberta de l'institut Els Tres Turons d'Arenys de Mar com d'altres que s'han traslladat des de Mataró. Eren estudiants del grau mitjà de manteniment d'embarcacions provinents de l'institut Miquel Biada que fan les pràctiques a l'empresa Varador 2000, que té seus tant a Mataró com a Arenys. L'experiència els ha permès aprofundir tant en simples tasques de manteniment com en tècniques més específiques de tractaments en fibra de vidre.

El Salvacat s'afegeix a d'altres vaixells restaurats pel Moll, com la barca mitjana, l'Odina, que des d'aquest cap de setmana serà el vaixell insígnia de la Marina Catalana de Miquelets de Catalunya. Els arenyencs van omplir la platja durant el cap de setmana en la recreació històrica dels fets del 1714 veient com el coronel Amill desembarcava de l'Odina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia